Όταν «όλα πάνε καλά», να ανησυχείς. @haveatea.gr

imageedit_4_8694349020

 

24169386_1350369311758553_1913155294_o.jpg

 

imageedit_3_6000043958

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Όταν όλα πάνε καλά, – ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις – μάλλον κάτι πάει πολύ σωστά ή πολύ λάθος. Για την ακρίβεια, η δεύτερη εκδοχή είναι πάντα πιο πιθανή. Ξέρω πως είναι να πείθεις τον εαυτό σου πως όλα είναι όμορφα, ήρεμα, σχεδόν άψογα. Ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει και πως όλα είναι υπό έλεγχο. Κάπου εκεί αρχίζει το λάθος.

Στην απολυτότητα και την υπερβολή της σκέψης – και, άλλοτε, πεποίθησης. Όχι, δεν πάνε όλα καλά. Ούτε είναι όλα όπως τα θέλεις. Ναι, ξέρω. Αυτή η ανάγκη, του να είναι όντως έτσι, φταίει. Αυτή οδήγησε σε τόσο απόλυτες σκέψεις. Όμως, για σκέψου λίγο, πόσο καλύτερα θα ήταν η κάθε σου φάση αν αποδεχόσουν την πραγματικότητα; Όχι. Δεν είναι όλα εντάξει και «υπό έλεγχο». Κάθε φορά που η φράση αυτή δημιουργείται ή, ακόμα περισσότερο, εκφράζεται, θα έρθει αυτό το «κάτι» και θα τα χαλάσει όλα. Θα σε πάει στο μηδέν. Θα φας χαστούκι και θα καταλάβεις ότι, τελικά, δεν ήταν όλα τόσο «υπό έλεγχο».

Αισιοδοξία; Ναι, εντάξει. Αυτή φταίει όμως για τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις. Απογοητεύσεις που στοιχίζουν στις ψυχές. Κοστίζουν πληγές που δεν επουλώνονται έτσι απλά. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείς «ευτυχώς, όλα πάνε καλά!» με όση αισιοδοξία σου έχει απομείνει, να είσαι έτοιμος για τις συνέπειες που θα έρθουν. Για τις συνέπειες που θα σε κάνουν να καταλάβεις ότι δεν ήταν έτσι, όσο ιδανικά το φανταζόσουν. Αντί, άρα, να χαμογελάς και να σκέφτεσαι πως όλα είναι υπέροχα, προσγειώσου στο έδαφος, δες τις ατέλειες της ζωής, χαμογέλα και πες «προσπαθώ και θα συνεχίσω να προσπαθώ, στα όμορφα και στα άσχημα».

Μαρίνα

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s