Άνθρωποι που ‘γιναν ένα, καταλήγουν, αν χωριστούν, μισοί. @haveatea.gr

imageedit_4_8694349020

 

a753d423942428c7171fd79cc5e62640.jpg

 

imageedit_3_5356630641.png

 

«Η ζωή σου και η ζωή μου.», ξεστόμισες. Κι ακόμη να καταλάβω αν αυτό το «και» υπάρχει τελικά για να ενώνει ή να χωρίζει τις προτάσεις. Ποια ζωή μου και ποια δική σου; Μαζί δε μάθαμε να ζούμε; Αφού σου το ‘χα πει, δεν οριζόταν ως ζωή αυτό που ζούσαμε μονάχοι, πριν.

Ποιο μου και ποιο σου; Πετάξαμε προ πολλού τέτοιες εκφράσεις, τις αντικαταστήσαμε πια απ’ το μας, το μαζί, το ένα. Ποια ζωή να ζήσω και τι κόσμο να αντικρίσω πια στα μάτια; Ποια αλήθεια να γυρέψω, που να τη βρω, που να τη ψάξω; Όλος ο κόσμος πια βρισκόταν σε δυο μονάχα μάτια, που με κοίταζαν με θάρρος και επιμονή, που υπήρχαν και χωρίς αυτά κόσμος δεν υπήρχε, δε ζούσε.

Τέλειωσε μαζί με εμάς κι ο κόσμος μου, σε εκείνο το κλεφτό βλέμμα που μου ‘ριξες να δεις αν όντως κλαίω, σε εκείνες τις κόρες οφθαλμών που τράβηξαν το βλέμμα τους από πάνω μου σε μια στιγμή. Θαρρείς πώς ήθελαν πια να αποτραβηχτούν από τον εθισμό που τους προκαλούσα, θαρρείς πώς δεν υπήρχε πια ζήτημα εθισμού. Το πίστεψα εκείνη τη στιγμή, που απέκτησες τη δύναμη να το κάνεις, πως μπορούσες, πως άντεχες να κοιτάς σ’ άλλους ορίζοντες, πέρα απ’ τα μάτια μου, μακριά από το βλέμμα μου.

Μα ακόμη να δεις την αλήθεια; Ακόμη να την καταλάβεις; Δεν χωρίζουν τα σώματα που φτιάχτηκαν από τη φύση τους για να κουμπώνουν. Δεν ξεκολλά το κεφάλι μου απ’ το λαιμό σου, που τόσο καλά ταιριάζει επάνω του. Δεν χωρίζονται τα χείλη, που σχεδόν τέλεια, ατέρμονα, κούμπωναν πριν καλά-καλά ‘ρθουν οι λέξεις και προδώσουν όσα μας κρύβαμε. Δεν χωρίζουν τα μισά, παύουν πια να αποτελούν ένα, έτσι. Δεν τους χάνουμε τους ανθρώπους μας, δεν τους αφήνουμε να φύγουν, ούτε για πλάκα, ούτε για δυο βήματα. Μα είναι καιρός πια, για να διακινδυνεύεις στην αγάπη, αγάπη μου;

Νάσια

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s