Οι στιγμές δεν μετριούνται σε λεπτά, αλλά σε αισθήματα αιωνιότητας. @haveatea.gr

imageedit_4_8694349020

 

e93d2e6afa179cd64d72492c415e2ed1.jpg

 

imageedit_1_9726331572

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

 

»Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι.»
Νίκος Καζαντζάκης

Αυτή η »βιομηχανία», η μανία, η φαινομενική πραγματικότητα του αδειανού τίποτα θεριεύει, μας κατατρώει, μας γδέρνει, μας γυμνώνει με τον πιο γλυκό και συνάμα οδυνηρό τρόπο που υπήρξε ποτέ. Μας αδειάζει, μας βιάζει και εμείς την αφήνουμε. Όταν ακολουθούμε την καρδιά είμαστε παιδιά, επιπόλαιοι, υπερευαίσθητοι, κακοδεχούμενοι, διαφορετικοί.

Στη λέξη αυτή, τα μάτια γουρλώνουν, οι κόρες διαστέλλονται, συστέλλονται, αναλόγως. Πανικός. Κουράστηκα να μάχομαι για μια μάχη που ούτε καν υφίσταται. Στο τέλος της ημέρας είμαστε εμείς και ο εαυτός μας. Δεν μπορείς να ξεφύγεις. Ποια είναι η αλήθεια σου; Ποιός είναι ο εαυτός σου; Αλήθεια είναι αυτό που κάνει την ψυχή να τραγουδά, να βγάζει αιώνια φτερά και να πετά, να ονειρεύεται, να νιώθει.

Μπορεί να μην ξέρω σίγουρα ποια είμαι, σε πολλές περιπτώσεις, να μην »ξέρω» να αντιδράσω, να φερθώ, να νιώθω μισή και όχι αρκετή. Αυτό που ξέρω σίγουρα όμως, είναι ότι μεθώ. Μεθώ από ζωή, για τα πάθη, τα αισθήματα και τις εμπειρίες που με κάνουν να αναριγώ, να χαμογελώ, να τραγουδώ. Μεθώ με κάθε χτύπο, κάθε στιγμή. Είτε αυτή είναι »καλή» είτε »κακή».

Τι είναι »κακό όμως και τι «καλό» τελικά; Μήπως δεν υπάρχει; Μήπως είναι απλά μια ιδέα; Μια αντίληψη και σκέψη που πολλές φορές αφήνουμε να μας κυριεύει, να μας κυβερνά; Να μας κατακλύζει, να μας πνίγει ενώ άλλες φορές μας ελευθερώνει, μας ανοίγει και μας γεμίζει; Είμαστε σύμπαντα ολόκληρα, αστερόσκονη, άστρα φωτεινά και μάγοι παντοδύναμοι. Γιατί περιοριζόμαστε, γιατί πονάμε; Η ζωή, ο χρόνος τρέχει. Οι στιγμές όμως ξέρω ότι δεν μετριούνται σε λεπτά αλλά σε αισθήματα αιωνιότητας.

Φωτεινή

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s