▷ Φρόντισε αυτή, να είναι η χρονιά σου. #happy2018 @haveatea.gr

JZTw9a

 

5027062f0754585ba30b8798a25d0e3f.jpg

 

9208wo.gif

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Πρωτοχρονιά, νέος χρόνος, τέλος και αρχή. Κάτι φαινομενικά παντοτινό τελειώνει και αρχίζει ξανά, μια ευκαιρία, μια επιθυμία, μια σκέψη, νοσταλγία , μελαγχολία. Θάνατος είναι ο λόγος που ζούμε, σε αυτόν χρωστάμε την οπτική μας στην ζωή αυτή, από φόβο τέλους, ανυπαρξίας. Ένας ακόμη χρόνος έφυγε, άλλοτε τρέχοντας γεμάτος κούραση, άγχος κι υποχρεώσεις. Κι άλλοτε αργά, μακρόσυρτα, γλυκά,  γεμάτος στιγμές, χαμόγελα προσπάθεια. Ειλικρινή αισθήματα, ομορφιά, πόνο και λάθη.

Λάθη..και τι είναι λάθος; Μια έκφανση της πραγματικότητας, μια πράξη μη κοινώς αποδεκτή, μια αποτυχημένη προσπάθεια. Μα από την άλλη, υπάρχει αποτυχία; Αποτυχία δεν είναι μια επιθυμία καμωμένη διαφορετικά από το αναμενόμενο; Όταν πια διαμεσολάβησε το τυχαίο και το άγνωστο, μας έπιασε από το χέρι και μας τράβηξε βίαια σε αλλιώτικη πορεία; Γιατί το αποτέλεσμα αυτής της συγκυρίας να πρέπει εκπνέει αρνητικότητα, να μας κάνει να πονάμε και να αναρωτιόμαστε πάντοτε «γιατί»; Το λάθος, το απρόοπτο, το μη προκαθορισμένο είναι το δημιουργικό. Είναι πηγή φωτός και ας πιστεύουμε το αντίθετο, είναι η πρωταρχική ύλη για κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό και απαράλλακτο.

Στο λάθος υπάρχει η μαγεία, η πραγματική εξέλιξη. Το καταδικάζουμε, μα δεν υπάρχει ουσιαστικά. Είναι ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο, η αντίληψη μας προς αυτόν Επιβάλλεται λοιπόν, να ξεχειλίζουμε από αισιοδοξία και θετικότητα, να εκπέμπουμε χαρά, να νιώθουμε τον αρνητισμό και το άσχημο, να το επεξεργαζόμαστε και να μετατρέπουμε το σκοτάδι, το χάος, την άβυσσο της ψυχής, σε φως.

Μαθαίνω, κάθε μέρα προσχωρώ , ωριμάζω, δοκιμάζω, περπατώ, αναστενάζω, στοχάζομαι, δημιουργώ γελώ, κλαίω, αναριγώ, νιώθω, αγαπώ, αμφιβάλω, ξανά κοιτώ, παρατηρώ, ξεζουμίζω , ζω. Εντυπώνω, εντυπώνομαι, ονειρεύομαι, δημιουργώ. Αυτές οι άγνωστες στιγμές που βαθιά μας στιγματίζουν ένα ακόμη χάρτινο, μεταλλικό, πλαστικό, συρμάτινο απόκομμα στο περίτεχνο κολλάζ του εαυτού μας. Χίλιοι άβυσσοι η ζωή, που εσκεμμένα βούτηξα με τα μάτια ορθάνοικτα, να προσμένω το τώρα , τη στιγμή, κάτι αληθινό, έντονο, ζωντανό. Άλλοι σχεδόν με έπνιξαν, άλλοι με ταλαιπώρησαν, άλλοι με βοήθησαν, από όλες όμως βγήκα νικητής. Κλείνει μια πόρτα κι ανοίγει μια άλλη, ένα τέλος και μια καινούργια αρχή.

Φρόντισε να ρίξεις την αυλαία όταν εσύ το νιώθεις, μη υπολογίζοντας φόβους και ανησυχίες. Όλα ούτως ή αλλιώς έρχονται και συμβαίνουν για κάποιο λόγο στην ζωή σου. Ανάγκασε ό, τι σου συμβαίνει, να είναι για καλό σου, να καταλήξει με εσένα χαμογελαστό και τους γύρω σου θαυμαστές του έργου σου. Φρόντισε η νέα χρόνια και η κάθε χρονιά, να είναι η χρονιά σου, φτιαγμένη στα μέτρα σου, γεννημένη για εσένα.

Φωτεινή

 

 

8.png

_AMKSW  dSbWNU  OZ_pOL

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s