Φέτος, θέτω στόχους και τους κατακτώ. @haveatea.gr

JZTw9a

 

66ad10fdd98909502840ee3c225ddffb.jpg

 

 

imageedit_3_8693198669

 

 

Το καινούργιο έτος ξεκίνησε. Με μια καινούρια μέρα και μια καινούρια εβδομάδα. Με μια Δευτέρα, λίγο διαφορετική από τις άλλες. Σκέφτομαι, πως είναι ο καλύτερος και ο πιο ιδανικός συνδυασμός για ένα νέο ξεκίνημα. Σα να κλείνει ένα βιβλίο και ανοίγει ένα άλλο. Σα να στερέψαν οι σελίδες, σα να τελείωσε το μελάνι σου. Κι εσύ, αυτουργός της πορείας σου, καλείσαι να τη χαράξεις ξανά από την αρχή. Να αλλάξεις όσα με δυσκολία γράφτηκαν, να κρατήσεις και να εμπλουτίσεις όσα με χαμόγελο χαράχτηκαν. Να γίνεις εσύ ο ίδιος, άλλος εαυτός, να μετατρέψεις όσα σε λύγισαν σε δύναμη κι όσα σε πλήγωσαν σε παρηγοριά.

Στο παλιό βιβλίο, οι σημειώσεις σου γράφτηκαν. Κατά πόσο σε ενδιαφέρει να τις κοιτάζεις όμως? Κι ας είναι το μελάνι του παρελθόντος ανεξίτηλο, εσύ επιβάλλεται να γράψεις καινούριες. Γράψε στόχους, να τους κοιτάς καθημερινά. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχεις το κίνητρο που απαιτείται, εκείνο που επιβάλλει στα λόγια να γίνουν πράξεις. Γιατί τα όνειρα, τα όνειρά μας, πολλές φορές τα ξεχνάμε. Μα, δεν είναι καιροί για να ξεχνάμε τα όνειρά μας.

Βάλε στόχο να έχεις στόχους, όχι έναν αυτοτελή, αλλά πολλούς επιμέρους στόχους. Από ένα ασήμαντο πράγμα, μέχρι αμέτρητα και ουσιαστικά. Μην ξεχνάς πως ο στόχος ο κύριος, είναι να σε κάνουν καλύτερο και πιο γεμάτο άνθρωπο. Κράτησε όλα τα παραπάνω και σκέψου. Ο στόχος είναι για αρχή, να βάζεις στόχους…

Δημήτρης

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s