Μεγαλώνουμε κι αλλάζουμε για χάρη των άλλων. @haveatea.gr

JZTw9a

 

24133483_1350376431757841_455279840_n

 

 

qogJgY

 

Μας λένε να μην αλλάξουμε. Που σημαίνει πως τους αρέσουμε όπως είμαστε. Μόνο που τελικά αλλάζουμε – επειδή είναι αναπόφευκτο. Κι αυτοί αλλάζουν -επειδή είναι αναπόφευκτο. Οι αλλαγές που μας έντυσαν όλον αυτό το καιρό δεν φαίνεται να είναι του γούστου τους. Προσπαθούν να μας γδύσουν για να μοιάζουμε περισσότερο μ’ αυτό που είχαν συνηθίσει να βλέπουν και τους άρεσε. Βολεύονται στην εικόνα τους, επιφανειακοί και απρόθυμοι να μάθουν κάτι μέσα από αυτή.

Μα εμείς κρυώνουμε και προτιμάμε να μείνουμε τυλιγμένοι με τις αλλαγές μας. Κι έτσι φεύγουν οι άνθρωποι, δεν ξαναμιλάμε μαζί τους, ξεχνιόμαστε και γινόμαστε μια σκέψη που τους περνάει από το μυαλό κάθε που κάθονται μόνοι τους και αναπολούν τα παλιά. Εμείς γυρίζουμε στα σπίτια μας και ξεντυνόμαστε αργά μπροστά από τον καθρέφτη μας, ώσπου να μείνουμε γυμνοί.

Και τελικά καταλαβαίνουμε πως όλοι μας οι εαυτοί -ντυμένοι και γυμνοί- είναι πάντα εδώ, να μας θυμίζουν αυτό που ήμασταν πριν γίνουμε αυτό που είμαστε. Προτού μετατραπούν σε ό, τι μας επέβαλλαν οι άλλοι. Προτού καταλάβουν πως εμείς οι ίδιοι, αυτουργοί του εαυτού μας, τον αλλάξαμε για χάρη τους. Βρες και κράτα, λοιπόν, ανθρώπους που σε δέχονται γι’ αυτό που ήσουν, γι’αυτό που είσαι και γι’ αυτό που θα γίνεις. Και άλλαξε, εσυ ξέρεις πια, πως είναι αναπόφευκτο.

Μαρία Ν.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s