▷ Η σαπίλα της πόλης, μας εξιτάρει. @haveatea.gr

JZTw9a

 

348829e19dbf41ce6a7b7ccc279b3a85.jpg

 

 

S0zNO7

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

 

Μου αρέσει η βρωμιά που βγάζει το κέντρο μιας πόλης, αυτό το overdose από ασχήμια που παρέχει. Μου αρέσουν τα μικρά στενά του και οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι. Μου αρέσει που δεν είμαι προετοιμασμένη για αυτό που θα συναντήσω στην επόμενη γωνία. Μου αρέσει η κίνηση στα πεζοδρόμια, η φασαρία, η υγρασία, τα κίτρινα φώτα, ο συνωστισμός.

Είναι ασαφής η αίσθηση που προκαλεί μια βόλτα στην πόλη. Σε ανακουφίζει το γεγονός ότι είσαι άλλο ένα ασήμαντο κομμάτι από τα αμέτρητα αυτής της κοινωνίας;  Ή σε τραβά στον πάτο ο μοναχικός σου περίπατος τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι άλλοι άνθρωποι εκεί έξω;

Τα πεζοδρόμια βρώμικα και υγρά, οι τοίχοι ξεβαμμένοι και γκρίζοι. Τα φώτα έντονα, αλλά υποτονικά. Οι ήχοι αδιάκοποι και χιλιοπαιγμένοι. Η ατμόσφαιρα βαριά όσο και τα βλέφαρά σου. Οι εικόνες έρχονται και φεύγουν τόσο γρήγορα που αδυνατείς να απορροφήσεις όλες αυτές τις πληροφορίες από γύρω σου. Στο επίκεντρο χορεύει με θράσος η ωμή πραγματικότητα και όχι τα όνειρα και οι ουτοπίες.

DEI8t-Οι περαστικοί θα είναι είτε παρέες που που προσφέρουν θορυβώδεις ομιλίες, είτε σκυφτές και μίζερες μορφές. Μορφές που μοιάζουν όλες ίδιες, αλλά δεν έχεις ξανασυναντήσει καμια τους. Απροσδιόριστες, σχεδόν σκιές, σαν κάποιος να έσβησε βιαστικά τα πρόσωπά τους, αντικαθιστώντας τα με μουτζούρες. Μορφές που απολαμβάνουν το κέντρο όσο κι εσύ.

Είναι η περιοχή για τους αποξενωμένους, τους περίεργους, τους αντικοινωνικούς και τους παράνομους. Αυτούς που δεν τους αγχώνουν οι σειρήνες που ηχούν τα ξημερώματα, αυτούς που τους καθησυχάζει να κοιμούνται με φασαρία τα βράδια. Αυτούς που πίνουν τον πρωινό καφέ τους με ζόρια στο κεφάλι τους, αυτούς που δεν τους νοιάζει αν απέναντι έχει πάρκο να παίξουν τα παιδιά.

Το κέντρο λατρεύουν οι αποποιημένοι των ευθυνών, αλλά όχι των τύψεων ή των κατηγοριών. Οι πεινασμένοι, οι κουρασμένοι και οι αδικημένοι. Εκείνοι που προτιμούν να βρίσκονται κοντά σε όλα γιατί οι μετακινήσεις είναι βαρετές διαδικασίες. Αυτοί που θέλουν απλά να νιώθουν κάθε μέρα ότι η πόλη είναι ζωντανή, ενώ οι ίδιοι αργοπεθαίνουν.

 

899e14a6c7bff6e879df85fd7ee4219a

 

 

 

 

 

8.png

_AMKSW  dSbWNU  OZ_pOL

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s