Η «μοίρα» του ανθρώπου είναι οι πράξεις του. @haveatea.gr

pNuPyH

 

 

441635522a4415d9bc6f3ea4094a654d.jpg

 

8FNmSS

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Η μοίρα λένε παίζει μεγάλα παιχνίδια. Κι ίσως να ‘χουν κι ένα δίκιο. Σ’ ένα παιχνίδι ο κάθε παίχτης παίζει το ρολό του, η κάθε κίνηση του έχει τη σημασία της για την έκβαση και τη ροή του παιχνιδιού. Νικητής εκείνος που θα πράξει πιο σύνθετα και γρήγορα, ο χαμένος θα φύγει με σκυμμένο το κεφάλι, στο επόμενο όμως παιχνίδι κι αφού θαχει πια σηκώσει το ανάστημα του, θαχει πάρει το μάθημά του, τώρα πια θα ξέρει..

Για να σταματήσω να μιλώ παραβολικά, την μοίρα μας την καθορίζουν πρώτα οι πράξεις, οι επιλογές μας και μετά οι άλλοι και τα αναπάντεχα γεγονότα που μπορούν να συμβούν στη ζωή μας. Όλα όσα ζούμε αποτελούν ταξίδι προς τη γνώση των ανθρωπίνων σχέσεων, της αντιμετώπισης διαφόρων καταστάσεων με τελικό προορισμό το ποιοι είμαστε κ τι μας προσδιορίζει. «Θέλω« μια λέξη που μπορεί να σου δώσει δύναμη με την προϋπόθεση να την εκμεταλλευτείς. Οι επιθυμίες μας είναι συχνά εκείνες που μας εμποδίζουν να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας καθώς ασκούν πολλές φορές μεγάλη επιρροή πάνω μας.

Εθιζόμαστε, επιθυμούμε κάτι παρά πολύ σε σημείο που ξεχνάμε όλα τα αλλά. Ενώ λοιπόν η θέληση μας δίνει ανεξάντλητη δύναμη, για να επιτύχουμε αυτό που ποθούμε, ταυτόχρονα μας καθιστά αδύναμους στο να αποφασίσουμε σωστά σε ζητήματα που μπορούν να μας οδηγήσουν στον αρχικό μας στόχο. DEI8t-Το να μπορέσει κανείς άλλωστε να επιτύχει κάτι στη ζωή του είναι θέμα σύνθετων και κλιμακούμενων επιλογών, μια σωστή απόφασή δεν φτάνει. Δεν γίνεσαι ευτυχισμένος από την μια στιγμή στην άλλη, ούτε αποκτάς μια άψογη επαγγελματική καριέρα κάνοντας απλά τη δουλειά σου. Καλύτερα λοιπόν να μην αφήνουμε στα χέρια της δήθεν μοίρας την δική μας ευθύνη για τις επιλογές μας, ότι έτσι ήταν να γίνουν τα πράγματα στη ζωή μας, με άμεσο επακόλουθο να χαρακτηριζόμαστε ως άμοιροι ευθυνών.   Δε συνδέεται με σωστές και λάθος επιλογές. Τη μοίρα μπορούμε να την αλλάξουμε μόνο όταν αρχίσουμε να βλέπουμε από διαφορετική οπτική, όσα μας συμβαίνουν.

Ό, τι γίνεται γύρω μας, μας επηρεάζει άλλοτε θετικά κ άλλοτε όχι. Το πώς θα το χειριστούμε και πόσο θα επιτρέψουμε να μας διαβρώσει είναι καθαρά θέμα προσωπικής διαχείρισης, άμεσα συνδεδεμένη με το εγώ μας, τα βιώματα μας και την ψυχοσύνθεση μας. Μην ξεχνάμε άλλωστε πώς, όσο μένεις να κοιτάς το δέντρο χάνεις το δάσος. Ας μην εστιάζουμε στης μοίρας το γραμμένο ή στο πρόβλημα, αλλά στις πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, που μας δημιουργούν και ας διαλέξουμε αυτό που μας κάνει λίγο καλύτερους ανθρώπους από αυτό που ήμασταν μέχρι χθες. Το μοιραίο τελικά της ζωής δεν μπορείς να το αποφύγεις, μπορείς όμως κάτι καλύτερο, να το κάνεις δύναμή σου, εφόδιο για όλα εκείνα τα επόμενα μοιραία που θα έρθουν να σε συναντήσουν και θα πρέπει να «συνομιλήσεις» μαζί τους.

 

7e74cdf81e4f40ecccaad395815eb26b

 

 

 

 

8.png

_AMKSW  dSbWNU  OZ_pOL

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s