▷ Μην περιμένεις από άλλους τη δύναμη που ψάχνεις, ανακάλυψε την μέσα σου. @haveatea.gr

pNuPyH

 

08b54239260f6bf73098a43cb9b11b44.jpg

 

 

D-D4Kt.gif

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Παρατηρώ εν εξελίξει, συνεχώς, την κάθοδο του σημερινού νου, του σημερινού ανθρώπου. Τις ανοιχτές πόρτες του, που τις κλείνει. Τη λογική του που την εξαφανίζει και τον φανταστικό του κόσμο, που τον εξαντλεί. Καθημερινά αντιμετωπίζω το ων εν ονόματι» άνθρωπος», με όλα του τα πρόσωπα.

Προτού όμως με κατηγορήσεις πως εγώ κατηγορώ, σκέψου το κι απ’ τη δική σου την πλευρά. Πόσες φορές κατηγόρησες κι εσύ με τη σειρά σου τους ανθρώπους. Και πόσες άλλες κατηγορήθηκες εσύ από εκείνους. Δεν φταίς, λοιπόν, δεν φταίω. Είναι οι συνθήκες; Είναι οι γενιές; Είναι η νοοτροπία της μάζας που μας έχει απορροφήσει; Ίσως. Μα πριν ρίξουμε την ευθύνη κάπου -ακόμη και στον περασμένο χρόνο που με δόλο δήθεν μας κατέστρεψε, όπως πολλοί συνηθίζουν χωρίς λογική να υποθέτουν-, μάλλον θα έπρεπε να σκεφτούμε τι κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι λάθος. DEI8t-Είμαστε υπεύθυνοι για πολλά πράγματα που συνέβησαν. Για πράγματα που συμβαίνουν ή ακόμη και για πράγματα που θα συμβούν. Αρκετές φορές καθορίζουμε, μάλιστα, καταστάσεις, όπως και το ίδιο μας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε αυτή τη μονόδρομη πορεία μας στον χρόνο. Δεν ακολουθούμε τους παράδρομους, δεν ξεφεύγουμε από το λάθος μας. Ο άνθρωπος χρειάζεται την παρακίνηση, την ώθηση, το κατάλληλο «σπρώξιμο» για ένα επόμενο βήμα.

Μα, αν ο ίδιος ο άνθρωπος δεν ψάξει την αποκλειστικά δική του εσωτερική δύναμη, καμία άλλη, εξωτερική παρακίνηση δεν θα του είναι αρκετή. Γιατί , αν ο άνθρωπος είναι εξαρτημένος από δεύτερες και τρίτες δυνάμεις, παραβλέποντας τη μοναδική, δική του δύναμη, τότε η ζωή που διανύει δεν του ανήκει ολοκληρωτικά. Άποψη μου; Να εξαρτόμαστε από εμάς, από την ίδια μας την ψυχή. Σε όσα προβλήματα και δυσκολίες κι αν έρθουν. Κι αν δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό μου, άσε αυτές τις λέξεις να μπουν στο δικό σου. Ψάξε και βρες τη δική σου δύναμη, πάψε να κρέμεσαι στα χέρια αλλονών.

 

f0950395ebb821337721579037a729a9

 

 

8.png

_AMKSW  dSbWNU  OZ_pOL

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s