«Ξέρω μια γυναίκα…» @haveatea.gr

pNuPyH

 

 

d9822ad92fda7537daeb33a099ac795b.jpg

 

 

L0e3H9

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Γυναίκα είναι αυτό που ορίζει το θηλυκό. Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη η γυναίκα -πιο συγκεκριμένα η Εύα- είναι δημιουργημένη από το πλευρό του άντρα. Κι όμως ξέρω μια γυναίκα που δε στάθηκε σε κανενός το πλευρό, για να δημιουργηθεί. Ξέρω μια γυναίκα αυτοδημιούργητη και ανεξάρτητη.

Πολλοί την υποτίμησαν, την έριξαν, την αμφισβήτησαν. Πλέον στέκεται μπροστά τους αγέρωχη μιας και τους διέψευσε όλους. Η ησυχία δεν την χαρακτηρίζει. Ένα ανήσυχο πλάσμα, γεμάτο ενέργεια και περιέργεια να ανακαλύπτει και να εξελίσσεται συνεχώς. Άκρως απαιτητική σε σημείο τελειομανίας. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, δεν αφήνεται στην τύχη της. Τρέχει, διεκδικεί και ακόμα και όταν πέφτει συνεχίζει από εκεί που έμεινε κοιτώντας μόνο τον τελικό στόχο της.

Θα σου δείξει το καλό της πρόσωπο, στο κάτω κάτω δεν θες να μάθεις την άλλη της πλευρά. Θα σου σταθεί, θα σε καταλάβει, μα μην τολμήσεις να το εκμεταλλευτείς. Ξέρει να παίρνει πίσω αυτά που έδωσε. Μπορεί και να στα κάνει δώρο φεύγοντας, έτσι για να θυμάσαι πως σου φέρθηκε. Γυναίκα των άκρων, συναισθήματα έντονα και ένα μυαλό που παίρνει χιλιάδες στροφές. Εκεί που νομίζεις ότι την έμαθες θα σου αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία που είχες γύρω από αυτήν. DEI8t-Φαινομενικά σκληρή μα και εγώ πιστεύω πως μέσα της κρύβει ένα παιδί. Ξέρει αυτή πότε και σε ποιους θα το δείξει. Περήφανη και γενναία. Εγωίστρια αλλά ποτέ δεν θα διστάσει να συμβουλευτεί. Ξέρει να μαθαίνει από άλλους, από τα παθήματά της και φυσικά από τον ίδιο της τον εαυτό. Πολλές φορές νιώθω πως αυτή η γυναίκα με εκνευρίζει, λέω πως θα την αφήσω να τα βγάλει πέρα μόνη της. Τα αποτελέσματά της ποτέ δεν με απογοητεύουν, αντιθέτως με εκπλήσσουν όλο και πιο πολύ.

Εύχομαι και σε εσένα να γνωρίσεις γυναίκες σαν αυτή που ξέρω εγώ. Τέτοιες γυναίκες αποτελούν πηγή έμπνευσης. Δεν θα τα βγάλεις πέρα εύκολα μαζί τους, θα σε δυσκολέψουν αλλά αν τις αντέξεις, αν μπορέσεις να κερδίσεις το μυαλό τους, τότε ετοιμάσου για ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις. Τέτοιες γυναίκες ξέρουν τι θα πει ανθρωπιά. Ψάχνουν ανθρώπους και όχι άγρια θηρία.

Εσύ την έχεις γνωρίσει;

 

d83b8b7833899e740e4f43cd5c7e53d3

 

#womensday

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s