▷ Ποιος ερωτεύεται πραγματικά και ποιος προσποιείται; @haveatea.gr

pNuPyH

 

bf000083dcf047a75435b3f033756a86.jpg

 

qogJgY

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Πόσοι άνθρωποι είναι πραγματικά ερωτευμένοι; Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας , δεξιά, αριστερά, και ας αναρωτηθούμε πού είναι το έτερον ήμισυ του ανθρώπου που στέκεται δίπλα μας: Είναι τυχερός και το έχει βρει; Είναι άτυχος και το χάνει κάθε φορά μέσα από τα χέρια του; Είναι τεμπέλης και δεν έψαξε ποτέ ή μήπως δεν πιστεύει πως υπάρχει κάτι τέτοιο, όπως το «άλλο μας μισό» , γι’ αυτό δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να το κυνηγήσει;

Μήπως ο διπλανός μας είχε βρει την αδελφή ψυχή του αλλά η μοίρα τούς ήθελε χώρια; Μήπως, πλέον, ζουν μακριά ο ένας από τον άλλον γνωρίζοντας πως ο άνθρωπος τους βρίσκεται κάπου εκεί έξω, ξέροντας πως δεν μπορούν να τον έχουν; Δεν ξέρω ποια από τις παραπάνω πιθανότητες είναι η πιο δυσάρεστη, μελαγχολική, απογοητευτική. Δεν ξέρω καν σε ποια κατηγορία θα έβαζα τον εαυτό μου. Δεν ξέρω με τι από όλα αυτά θα μπορούσα να ζήσω. Γενικώς τα «δεν ξέρω» είναι περισσότερα από αυτά που ξέρουμε ή πιστεύουμε πως ξέρουμε, ειδικά όταν μιλάμε για έρωτα και αγάπη. DEI8t-Ας επιστρέψω στην αρχική απορία μου, πόσοι άνθρωποι είναι πραγματικά ερωτευμένοι; Μάλλον όχι πολλοί. Θα είναι μάλλον λίγοι -και εδώ υπό άλλες συνθήκες ίσως και να έγραφα «τυχεροί» αλλά δεν είμαι σίγουρη πως το να είσαι ερωτευμένος αυτομάτως σημαίνει πως είσαι και τυχερός. Πολλοί από εμάς, ίσως και όλοι, προσποιούμαστε. Όχι μόνο μικρούς θανάτους αλλά και συναισθήματα. Είτε είναι ευτυχία, χαρά, λύπη- είτε είναι έρωτας. -Θεωρούμε πως αν αισθανθούμε αυτό που πρέπει αντί για αυτό που νιώθουμε πραγματικά είμαστε καλύτεροι, πιο αποδεκτοί, πιο σωστοί.

Μην με ρωτάς γιατί, δεν ξέρω πότε η διαστροφή έγινε νόρμα και πότε συμφωνήσαμε να σωπάσουμε αντί να φωνάξουμε. Αλλά ο έρωτας… Είμαστε τόσο απορροφημένοι από την ιδέα αυτού του μικρού, στρουμπουλού μωρού με τόξα και βέλη που το βλέπουμε παντού. Σε ένα βλέμμα που μας φαίνεται ντροπαλό. Σε ένα άγγιγμα που δεν μοιάζει με τυχαίο. Σε ένα φιλί που πιστεύουμε πως το εννοούμε και οι δύο, σε μια νύχτα που παρερμηνεύουμε ως ένωση ψυχών. Ενώ απλώς μπορεί να είναι όλα έτσι όπως ακριβώς δείχνουν -ένα απλό βλέμμα, ένα τυχαίο άγγιγμα, ένα φιλί, μια νύχτα.

 

22de5f3a23a70bba96c65f457fc98d13.png

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s