Δε θα σου πω πια «σαγαπώ», βαρέθηκα τις λέξεις. @haveatea.gr

pNuPyH

 

fbc51595808377180b124ee502d711b4.jpg

 

DAj9Fm

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Τα λόγια καλέ μου, ‘γιναν έρμαιο των ανθρώπων πια, γλυκά σαν καραμέλα αναμασούνται ξανά και ξανά από τα στόματα. Δυο δρόμοι οι σχέσεις, αντίθετοι, ακαθόριστοι. Ο ένας στρωτός, προσβάσιμος κι ελκυστικός. Κι ο άλλος απόμακρος και απωθητικός. Καιρό τώρα, επέλεξα τον δύσκολο, τον δύσβατο, τον μοναχικό εκείνο δρόμο. Εκείνον που τα λόγια δε χωρούν, τα στόματα σωπαίνουν, τα μάτια στέκουν ορθάνοιχτα κι οι πράξεις αλωνίζουν ελεύθερες πια στον αέρα.

Εκεί τα λόγια μοιάζουν περιττά, ανούσια, ασήμαντα. Εδώ δεν αρκεί να αγαπάς, μα περισσεύει αν το δείχνεις. Μην απορείς, σε βλέπω καθαρά, που σταμάτησα πια, να σου λέω σ’ αγαπώ. Δεν έπαψα να το αισθάνομαι, μα έπαψα να το σέρνω από το χέρι από εδώ και από εκεί. Σταμάτησα να στο φωνάζω, όχι με δύναμη ψυχής, αλλά φωνής. Σώπασα, καθησύχασα τις ανάγκες που είχα να στο λέω, να το ακούς, να νιώθεις όπως νιώθω. Αρκέστηκα στις πράξεις πια.
DEI8t-Κι έτσι με ένα γλυκό φιλί, μια κλεφτή αγκαλιά τη νύχτα, με ένα χέρι απλωμένο να σε κρατά σφιχτά, σου ‘δειξα πόσο σαγαπώ. Κι ακόμη παραπάνω. Διαπίστωσα κι η ίδια το μεγαλείο της αγάπης πια . Οι.λέξεις, βλέπεις, δε με άφηναν να δω, να καταλάβω. Η γλώσσα έθετε δικούς της κανόνες, όρια στις λέξεις και στα γράμματα. Κι έτσι, εγώ περιοριζόμουν σε λίγες μόνο σειρές, σε λίγες μόνο φράσεις.

Το σαγαπώ γραμμένο χάνει την ουσία του. Κι αν το ξεστομίσεις φορές που διαλύουν την σημασία του, ο κόπος πάει στράφι. Το σαγαπώ θέλει δύναμη ψυχής κι όχι φωνής. Απαιτεί για δέκτη του καρδιά και όχι αυτιά και μάτια. Το σαγαπώ είναι αληθινό, βγαλμένο από βάθη που κάπου-κάπου χάνεσαι. Τι πιο βαθύ λοιπόν, πια, απ’ την καρδιά και τη ψυχή μου;

 

e17c3744935727f9458ebd26f11e3a62.png

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s