Οι άνθρωποι φεύγουν όταν έχουν ελεύθερο το πνεύμα τους. @haveatea.gr

pNuPyH

 

8ebb60cc8b5ceb023f1b95f4da824033.jpg

 

8FNmSS

 

Φεύγω όταν τα λόγια μου περισσεύουν,  όταν οι πράξεις μου δεν φθάνουν. Αποχωρώ όταν η παρουσία μου απαξιώνεται, όταν ο σεβασμός στο πρόσωπό μου φοριέται άσκοπα σαν ρούχο άπλητο .

Ο χρόνος και ο χώρος μου δίπλα σε ανθρώπους περιορίζεται, όταν παίρνουν θέση αλήθειες, που έχουν ημερομηνία λήξης. Φεύγω γιατί στη τελική δεν μπορώ να αρέσω σε όλους, ούτε να ταιρίαξω με πολλούς . Φεύγω γιατί οφείλω πρωτίστως στον εαυτό μου να του δείξω το σεβασμό, που επιζητώ να του δείξουν κι οι άλλοι. Φεύγω από κάθε τί κάνει το φως μου σκοτάδι, τα πιστεύω μου εμπόδια και από εκείνους, που δεν τους φτάνει, δεν τους αρκεί αυτό που είμαι.

Η φυγή δεν είναι απαραίτητα δείγμα αδυναμίας -έτσι το μεταφράζουν κάποιοι εν τέλει. Αντιθέτως αποτελεί πολλές φορές τρόπο ισχυροποίησης του εαυτού μας μέσα σε ένα κόσμο, που απαιτεί από τον καθένα μας να επανατοποθετείται συνεχώς, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν με απίστευτους ρυθμούς.

Φεύγεις,  λοιπόν, όχι γιατί είσαι εγωιστής ή γιατί δεν μπορείς να διαχειριστείς μια κατάσταση αλλά γιατί οι τοξικοί άνθρωποι και οι καταστάσεις σε τοποθετούν  σ’ ένα λαβύρινθο εξασθένησης του εαυτού σου με μοναδική διέξοδο την αντίδραση και όχι την ουσιαστική αλληλεπίδραση. Εκείνη που σου παρέχει την δυνατότητα να εξελιχθείς.DEI8t-Η ζωή ενός ανθρώπου δεν είναι χημεία για να στηρίζεται στην αρχή «δράσης – αντίδρασης» αντίθετα είναι αποτέλεσμα προσωπικής εξέλιξης και τοποθέτησης του εαυτού σ’ ένα συνειδητό κοινωνικό γίγνεσθαι, που θα συμβάλει στην αυτοπραγμάτωσή του.

Ο καθένας μας, είναι γνωστό, ότι επηρεάζεται από το περιβάλλον του, το οποίο είναι καλό  να του προσφέρει ένα γόνιμο έδαφος, ώστε να απελευθερώνεται, όσο αναφορά το πνεύμα και την ιδιοσυγκρασία του.  Υπό άλλες συνθήκες τον εντάσσει στην διαδικασία της έμμεσης αλλαγής και του συμβιβασμού, με άμεσο επακόλουθο τον προσωπικό του εγκλωβισμό.

Μαθαίνεις να φεύγεις από ανθρώπους, σχέσεις, ιδέες και γνώμες, που σε κρατούν πίσω ως ενεργό άνθρωπο, προσπαθώντας να εκμηδενίσεις την επιρροή του συμβιβασμού, που σε οδηγεί αδιαμφισβήτητα στον μονόδρομο της παθητικότητας απέναντι στη ζωή. Και θυμήσου η παθητικότητα δεν ευνόησε ποτέ κανέναν .

Μη ξεχνάς να φεύγεις για εκείνους, που δεν σε κατάλαβαν, δε σε ένιωσαν, αλλά παρόλα  αυτά ξέρουν καλύτερα, τι είναι καλύτερο για σένα. Να φεύγεις για σένα, για όσα θέλησες, για όσα αγάπησες, να φεύγεις γιατί κάνεις κακό σε εσένα, που μένεις και σε εκείνους, που νομίζουν ότι σε «ελέγχουν». Μείνε σε ό, τι σε κάνει να χαμογελάς και να σκέφτεσαι το αύριο. Γιατί το σήμερα στο έφτιαξαν πολλοί, μα το αύριο το δημιουργούν λίγοι…

 

7e74cdf81e4f40ecccaad395815eb26b.png

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s