Μιλούσαμε και ας μην λέγαμε κουβέντα. @haveatea.gr

pNuPyH

 

viber image.jpg

 

 

L0e3H9

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Κόλαση. Οι περισσότεροι στο άκουσμα αυτής της λέξης φαντάζονται ένα σκοτεινό μέρος γεμάτο με όλα τα δεινά του κόσμου. Κάποιοι άλλοι το ορίζουν ως και ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα είναι πλάτη-πλάτη ο ένας με τον άλλον και δεν θα μπορούν να κοιταχτούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Αν το καλοσκεφτούμε, όντως μια κατάσταση σαν αυτή φέρνει πραγματικά την κόλαση. Ίσως κάποιοι το ζουν και αυτή τη στιγμή, άλλωστε, δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο με όλες αυτές τις απρόσωπες σχέσεις που συνεχώς αναπτύσσουμε. 

Κι όμως… Εμείς είχαμε τον τρόπο μας με την επικοινωνία. Πολύωρες συζητήσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηρίσουν τα απογεύματά μας σε κάποιο παγκάκι, κάποιο απόγευμα του φθινοπώρου ή κάποιο βράδυ του καλοκαιριού. Τα θέματα μας ήταν κατά κύριο λόγο περί ανέμων και υδάτων. Χτίζαμε δικές μας κοσμοθεωρίες ή αναθεωρούσαμε αυτές που είχαμε πριν λίγα λεπτά. Περνούσε η ώρα χωρίς να το καταλαβαίνουμε και κατά κάποιο τρόπο αυτό ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να μας συμβεί. DEI8t-Όσον αφορά τα «σοβαρά» θέματα μπορώ να πω, πως ο καθένας τα βίωνε για τον άλλον. Ανταλλάσαμε θέσεις και κοιταζόμασταν λες και μόλις πέρασαν από μπροστά μας σε fast forward οι πιο ανατριχιαστικές στιγμές. Βλέπαμε μέσα από τα μάτια του άλλου τις σκηνές και μέσα από τα λόγια φανταζόμασταν τον κάθε διάλογο που είχε γίνει. Βέβαια υπήρχαν και φορές που δεν μιλούσαμε. Και λέγοντας «δεν μιλούσαμε» εννοώ τις στιγμές που πρακτικά δεν λέγαμε ούτε κουβέντα ενώ τα μέσα μας ούρλιαζαν. Ξέρεις… Τα μάτια, η γλώσσα του σώματος όπως την χαρακτηρίζουν ή ακόμα και τα τραγούδια ήξεραν πολύ καλά τι έλεγαν τα μέσα μας.

Αυτό ορίζω εγώ σαν γνήσια επικοινωνία, να μεταφέρεις τις σκέψεις και τα λόγια σου, όχι μόνο με τον προφορικό λόγο ή τον γραπτό αλλά με ο, τιδήποτε σε εκφράζει. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια γι’ αυτό θα αφήσω τα μάτια, τα σουφρωμένα χείλη και εκείνο το τραγούδι που ακούσαμε τυχαία μια μέρα, να πουν περισσότερα απ’ ότι θα λέγαμε στην πράξη.

 

d83b8b7833899e740e4f43cd5c7e53d3.png

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s