Ο μικρός πρίγκιπας στη ζωή. @haveatea.gr

 

pNuPyH

 

0f4c28cbb62935d6d7db31cb8bd7b9f3.jpg

 

quote-clipart-icon-transparent-12Η κοπέλα πέφτει με το αεροπλάνο της -λόγω βλάβης– στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο αγόρι, «Μικρός Πρίγκιπας», της συστήθηκε. Γνωρίστηκαν και ‘γιναν φίλοι. Η κοπέλα πλάι του, μαθαίνει πολλά. Εκείνος της διηγείται επί ώρες τα ταξίδια του στους άλλους πλανήτες, τα μέρη που γνώρισε ανθρώπους ματαιόδοξους και άλλους, ελάχιστους, λίγο πιο «ανθρώπινους»… quote-clipart-icon-transparent-12

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Και κάπως έτσι, ήρθες, μαγικά σχεδόν στη ζωή μου. Άδεια, σχεδόν κενή και αδιάφορη η ζωή μου τότε. Μόλις λίγες ημέρες, πριν προλάβεις καλά-καλά να με γνωρίσεις. Δεν ήξερες τότε, γελάω αμήχανα, κι ούτε θα μάθεις ολοκληρωτικά ποτέ, πόσο σημαντικός και απαραίτητος έμοιαζες εκείνα τα δύο λεπτά που κατέβαινες αργά και υπομονετικά, για να με συναντήσεις.

Δεν ήξερες πόσο καλό θα προκαλούσες, τι σπίθα άναβες, δίχως να νοιάζεσαι για τη φωτιά σου που θα μ’ έκαιγε. Σε δυο χείλη που δε συνήθιζαν ποτέ να χαμογελούν δίχως λόγο. Σε δυο μάτια που δεν ήξεραν πως λάμπουν στη θέα σου. Σε μια καρδιά που δεν πίστευε πως θα φτερούγιζε για την αγάπη σου.

Ένας μικρός πρίγκιπας, με σώμα και ψυχή, γεννημένος στη πραγματική ζωή. Όχι σε εκείνη, την πλασματική, αυτή των παραμυθιών που συχνά οι άνθρωποι βολευόμαστε. Αθώα μάτια, αγνή καρδιά και λόγια που σπάνε τις φράσεις με τις αλήθειες τους. Ονειροπόλος, φευγαλέος, σχεδόν μαγικός, μοιάζεις.

Μαγικός όχι επειδή με βύθισες δια μαγείας σε απόλυτο έρωτα, αλλά γιατί μου έδειξες αλήθειες που έκρυβα πολύ καλά μέσα μου. Αλήθειες που αρνιόμουν να αντικρίσω. Αλήθειες που με φόβιζαν στον κόσμο. Μου τις κρέμασες κομμάτι προς κομμάτι μπρος στα μάτια μου, με πήρες απ’ το χέρι και μου ‘πες «Σήμερα, θα κατακτήσουμε αυτό.» Κι απλά το έπραξες. Κι αυτό αρκεί πολύ περισσότερο απ’ ότι ακούγεται.

(στον πρίγκιπα μου.)

 

e17c3744935727f9458ebd26f11e3a62

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s