Νιώσε τη ζωή, να σε διαπερνά και αφέσου. @haveatea.gr

pNuPyH

 

ee9e6e3c16740a8d6ef3cc5643ff59e6.jpg

 

9208wo

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

 

«{…} Δεν μετανιώνεις αν αφεθείς. Τιμάς τον εαυτό σου. Αν σε ζητήσει ο Ωκεανός, αφέσου, μην το σκεφτείς Μην τ’ αναβάλλεις, δεν έχει δώρο πιο όμορφο η ζωή. {…}»

Κάτι λείπει, κάτι απουσιάζει, ένα αίσθημα κενό κυριαρχεί. Τι συμβαίνει και γιατί; Επιθυμία, ασυνείδητα ένστικτα, ανάγκη πραγματική. Την καλύπτουμε , την ντύνουμε , της φοράμε ρούχα περίτεχνα. Την καλύπτουμε φαινομενικά με μια εφήμερη απόλαυση, μια συγκυρία περαστική, μια κατάσταση, ενέργεια που στο τέλος αντί να σε ελευθερώνει σε πνιγεί, σε βυθίζει.

Νιώσε την ψυχή σου και μην την απορρίπτεις, άκου την καρδιά, άσε τα μάτια κλειστά, άσε τους παλμούς να σε οδηγήσουν στο δρόμο τον αληθινό. Γιατί όσο και να προσπαθείς να καλύψεις και να διώξεις αυτό το »κάτι» που σε ενοχλεί, αυτό θα έρχεται πάντα πίσω να σε βρει. Μην προσπαθείς να διώξεις την ανάγκη αυτή, νιώσε τη, κατάλαβε την, ψάξε την. Άσε την περιέργεια για το τι είναι να σε παρασύρει, μην αρκείσαι σε επιφανειακές απαντήσεις με δοσμένη ημερομηνία λήξης. Άσε την περιέργεια αυτή να σε κρατά σε αυτή τη γνωστή και άγνωστη συνάμα εκγρήγορση, συνέχισε να αναρωτιέσαι, να σκέφτεσαι και να αναθεωρείς.

Μην συγκρίνεις το εαυτό σου με το κατεστημένο, με το μαζικοποιημένο, με αυτό που ‘πρέπει και δεν πρέπει’ για να είσαι κοινωνικά αποδεκτός. Δεν υπάρχει πρέπει, υπάρχει θέλω. Βάλε πάθος στη κάθε σου στιγμή, ένα στοίχημα με τον εαυτό σου, προκάλεσε τον να φτάσει εκεί που δεν μπορεί. Όπως λένε, ό,που υπάρχει θέληση υπάρχει και δρόμος, αρκεί να το πάρεις απόφαση και να το προσπαθήσεις, να μην τα παρατήσεις με την πρώτη δυσκολία, κακοτυχία ή απρόβλεπτη στιγμή, άγνωστη συγκυρία που δεν ξέρεις πως να φερθείς ή να διαχειριστείς.

Μην υποφέρεις. Απλά αφέσου, άσε την ροή των πραγμάτων να σε παρασύρει. Κάνε όσο το δυνατόν πιο πολλά πράγματα σε γεμίζουν, βρες χρόνο μέσα στο χάος της καθημερινότητας, της ρουτίνας που δημιούργησες εσύ για τον εαυτό σου. Μέσα στο σκοτάδι μια κηλίδα φωτός θα γεννηθεί και θα μεγαλώνει κάθε μέρα και περισσότερο. Μάθε να κάθεσαι μονάχος, να διαβάζεις ένα καλό βιβλίο, πέρασε τον χρόνο σου παραγωγικά και δημιουργικά, ηρέμησε. Έχει και τις κρυφές του παγίδες, στη μοναξιά έρχεσαι αντιμέτωπος με τους πιο κρυφούς σου δαίμονες, τους πιο μεγάλους σου φόβους, τον εαυτό σου.

Μάθε να είσαι καλά με το είναι σου, με την ψυχή και τη συνείδηση σου και όλα τα άλλα θα έρθουν. Γιατί τα πάντα πηγάζουν από σένα. Όταν η ψυχή πονά όλα γύρω μαυρίζουν, είναι δύσκολο να βρεθεί το φως, η ελπίδα, η χαρά, το κάτι το αληθινό. Κι όμως υπάρχει. Η ζωή είναι ένα δώρο, ένα διαμάντι ακατέργαστο που κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα σπάσει, θα γίνει χιλιάδες κομματάκια με ένα φύσημα του άνεμου, θα εξαφανιστεί. Είναι στο χέρι σου να κάνεις την κάθε μέρα πιο περίτεχνη από την προηγούμενη, μοναδική με τον δικό της τρόπο γεμάτη αισθήματα, εντάσεις, συγκινήσεις, σκέψεις και συμπεράσματα. Νιώσε τη ζωή να σε διαπερνά και αφέσου.

 

4f8cc86680f25049477edf7a004d79d4

 

 

Συντάκτης : Φωτεινή

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s