Οι δυνατές γυναίκες είναι γεγονός. @haveatea.gr

pNuPyH

 

 

86c78a6733230a8efdde225aecf2232f.jpg

 

 

11

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Γυναίκες. Μας έχουν χαρακτηρίσει ως περίεργα πλάσματα. Κι είμαστε όντως; Πιο περίπλοκα θα έλεγα ίσως. Με διαφορετικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας, σίγουρα. Υπάρχει μια κατηγορία γυναικών που προκαλεί τρόμο στα μάτια του «ισχυρού» φύλου. Ποιά είναι αυτή; Η ονομαζόμενη δυναμική γυναίκα.

Μη βιάζεσαι. Δεν μιλάω για κείνη που έχει ως σημαία της το πόσο ανεξάρτητη και σπουδαία είναι. Ούτε για αυτή που κομπάζει με περηφάνια πως μπορεί και πολύ καλά μόνη της. Όχι, μιλάω για τη γυναίκα που είναι δυνατή όχι γιατί το διάλεξε, αλλά γιατί οι συνθήκες την έκαναν. Για την ακρίβεια, την ανάγκασαν να είναι. Δεν το διάλεξε. Έπρεπε. Μιλώ για τη γυναίκα που μάτωσε τα γόνατά της πέφτοντας ξανά και ξανά, αλλά έσφιξε τα δόντια και τη γροθιά της και στάθηκε όρθια, γιατί το χρωστούσε στον εαυτό της και σε αυτούς που αγαπούσε.

Για αυτή που τη στενοχώρια και τη θλίψη της, το άγχος της, την αγωνία της, όλα τα έκρυψε πίσω από ενα χαμόγελο για να μην προκαλέσει τον οίκτο κανενός. Για αυτή που κόπιασε μόνη της δουλεύοντας ώρες ατέλειωτες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, αντί να περιμένει κάποιον να της τα προσφέρει όλα έτοιμα. Για αυτή που το χρήμα είναι μέσο επιβίωσης, όχι αυτοσκοπός. Ξέρει να το εκτιμά όσο του πρέπει. Μέσα σε όλα αυτά, έμαθε να κρύβει πολύ καλά και τις ευαισθησίες της. Δεν τις έχασε στο δρόμο, αυτό όχι. Δεν εξανεμίστηκαν στις δυσκολίες. Απλά κρύφτηκαν πίσω απ’ το πέπλο του δυναμισμού.

Πλέον τις δείχνει όταν και όπου εκείνη επιλέξει. Όταν το επιλέξει όμως, θα είναι εκεί για πάντα. Δεν θα δειλιάσει στιγμή να σταθεί στο πλευρό αυτού που αγαπά και να γυρίσει αν χρειαστεί για το χατήρι του τον κόσμο ανάποδα. Ο άντρας που θα είναι μαζί της θα είναι το λιμάνι της. Δεν θα χρειαστεί να χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι για να δείξει την πυγμή και την κυριαρχία του. Θα είναι σίγουρος ότι εκτιμά την παρουσία του και την προσπάθεια του. Δεν θα έχει αμφιβολίες για την αξία και το ρόλο του στη ζωή μιας τέτοιας γυναίκας. Καταλυτικός θα είναι από την αρχή έως και το τέλος γιατί και εκείνη θα το θέλει έτσι. Ποιο το τέλος; Εσύ θα το ορίσεις. Από σένα θα εξαρτηθεί τι θέλεις και τι μπορείς να δώσεις σε κείνη. Αν ποτέ τη συναντήσεις στο διάβα σου, μη το σκεφτείς πολύ, πολύ δε περισσότερο μη διστάσεις. Απλά προχώρα κατά πάνω της.

 

462cd4387e2bb47bc3c18144a4c23dc1

 

 

#womensday

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s