Κι όλο με φαντάζομαι, να φεύγω. @haveatea.gr

pNuPyH

 

 

f276d58be479323ec99ff6c6efd74c70.jpg

 

2

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

 

 

 

Φαντάσου να έφευγα. Φαντάσου να έχωνα σε μια βαλίτσα τα απαραίτητα και να έφευγα για πάντα. Να τα άφηνα πίσω, όλα και όλους. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή, χωρίς αποχαιρετισμούς, χωρίς αιτιολογίες.

«Όταν λέμε πως θα φύγουμε, δε λέμε για που» είπε ο Λεξ και πριν ακόμη ακούσω αυτό τον στίχο, το ένιωθα σαν μία από τις μεγαλύτερες επιθυμίες μου. Δε θα έλεγα που, δε θα έλεγα ούτε γιατί. Κανείς δε χρειάζεται να μάθει. Δε με νοιάζει τι θα συναντήσω εκεί. Δε με νοιάζει αν θα τα βγάλω πέρα. Δε με νοιάζει αν θα επιβιώσω. Με νοιάζει μόνο να φύγω από εδώ. Και όταν λέω εδώ, μην βιαστείς να μπερδευτείς. Δεν εννοώ ακριβώς τον χώρο. Δε με ενοχλεί το σπίτι ή η γειτονιά ή η πόλη. Με ενοχλεί η ζωή.

Θα φύγω, σημαίνει, θα αλλάξω ζωή. Θα κάνω reset, θα βρω άλλο περιβάλλον, άλλους φίλους, άλλες ασχολίες, άλλη θέα απ’το παράθυρο. Βαρέθηκα τα ίδια. Και ποιος δε βαρέθηκε; Βαρέθηκα τις μορφές που βλέπω κάθε μέρα να προσποιούνται. Να παριστάνουν τους χαρούμενους, τους φιλικούς, τους ευτυχισμένους. Βαρέθηκα να κατεβαίνω κάθε μέρα τα ίδια σκαλιά και να μπαίνω στο ίδιο αστικό λεωφορείο. Βαρέθηκα τις ίδιες σκέψεις και τις ίδιες συνήθειες, τον ίδιο καφέ.

Μπορεί να φαίνεται μακρινό, όμως απέχει μόνο ένα κλικ. Ένα πάτημα του διακόπτη στο μυαλό μου, όταν πάρω την απόφαση να μου κάνω την επανεκκίνηση. Ποιος είπε ότι είναι ανάγκη να πορευτώ με την ίδια ζωή που ξεκίνησα; Γιατί να μην έχω το δικαίωμα να την αλλάξω στην πορεία; Είναι δική μου. Και δε νομίζω ότι συμφώνησα να τη χαρίσω ή να την αφιερώσω σε κανέναν άλλο.

Και θα με ενθουσιάσει αυτή η αλλαγή, το ξέρω και μόνο στην ιδέα. Θα μου δώσει νόημα και ευχαρίστηση το καινούριο. Όπως κάθε τι καινούριο. Θα έχω νέα πράγματα να εξευρευνήσω, να σκεφτώ, να γελάσω. Θα τα απορροφήσω όλα από την αρχή, σαν να ξαναγεννιέμαι. Και δε θα νοσταλγήσω στιγμή το παλιό. Δε θα του δώσω καμία αξία, καμία αφορμή να με τραβήξει πίσω. Θα ζήσω για το καινούριο, αυτό που εγώ επέλεξα και για εμένα, τον εαυτό που εγώ επέλεξα.

 

 

d1fb1d87e6234793129523cbc767155a

 

 

 

 

Συντάκτης : Ειρήνη Δ.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s