Θέλει δύναμη, ν’ αντέξεις την απώλεια. @haveatea.gr

pNuPyH

8b54891f0e46c6be938cae30218d7fe7

7

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

Ήρθε εκείνη η μέρα, που σ’ αντίκρισα, όπως δεν ήθελα ποτέ μου. Ένα κρύο παγωμένο σώμα, δυο μάτια ερμητικά κλειστά, που μου έλεγαν τα πάντα, η φωνή σου έπαψε να ακούγεται. Ήρθε εκείνη η στιγμή που δεν ήθελα να υπάρχω πια ούτε κι εγώ. Από την πρώτη μέρα που μου χαμογέλασες και ήρθαμε κοντά, ήθελα να κάνω τα πάντα μαζί σου και να τα μοιραστώ. Και τελικά έγινε αυτό που φοβόμουν όσο τίποτα άλλο, σε έχασα! Έχασα τη μορφή σου, τη μυρωδιά σου, το άγγιγμά σου…

Όσα κι αν μπορεί να σου πάρει ένας τέτοιος χαμός, μια τέτοια απώλεια, δεν καταφέρνει ποτέ να σου πάρει το σημαντικότερο όλων. Τόσο εκείνα που σου πρόσφερε ο άνθρωπος αυτός, όσο και εκείνα, που σε έκανε να ανακαλύψεις πως υπάρχουν μέσα σου, στοιχεία που δεν ήξερες ότι υπήρχαν. Αυτό, άλλωστε, είναι το μεγαλείο των ανθρώπων, να καταφέρνουν να ξεκλειδώσουν πράγματα και συναισθήματα, που έχεις μέσα σου και τα φυλάς για λίγους κι ίσως μόνο για έναν.

Έρχονται και φεύγουν οι άνθρωποι, μάτια μου. Με άλλους γίνεσαι φίλος, άλλοι μένουν απλά γνωστοί και υπάρχουν κι εκείνοι που έρχονται μονάχα για να μείνουν. Αυτοί οι τελευταίοι κουμπώνουν  πάνω σου, σαν κλειδί στην κατάλληλη κλειδαριά. Μιλούν μέσα σου, ακουμπούν κατευθείαν στη ψυχή, σαν χάδι. Τους κοιτάς και δια μαγείας τα λέτε όλα δίχως να βγει λέξη από το στόμα σας.

Όταν έρχεται η στιγμή, τέτοιοι σημαντικοί άνθρωποι να φύγουν από τη ζωή σου δεν σε ρωτά κανείς αν το θέλεις, αν μπορείς χωρίς την παρουσία τους. Φεύγουν από την πραγματικότητά σου και κατοικούν πλέον μόνο στον συνειδησιακό κόσμο των αναμνήσεων. Νιώθεις ότι αυτός που δεν είναι πλέον στη ζωή έχει παραμείνει πίσω ενώ εσύ προχωράς, μα δε ξέρεις, πως να το κάνεις. Έχεις μάθει να έχεις το συνοδοιπόρο σου σ’ αυτό το δρόμο που ονομάζουμε ζωή. Σου είναι άγνωστο να περπατάς μόνος, έχεις την ανάγκη να μοιράζεσαι τις ανησυχίες σου, τις σκέψεις σου, τα όνειρά σου. Όνειρα που έγιναν για δύο και όχι για έναν..

Κανένας δε λογίζεται πως βιώνεις την απώλεια. Το βλέμμα σταματάει στο κενό, η ζωή σου μέχρι πρότινος ήταν γεμάτη και τώρα άδειασε, έμεινε κενή. Το μόνο που προσπαθείς να κάνεις είναι να βρεις απαντήσεις στα πελώρια γιατί. Γιατί σε εσένα, γιατί σ’ αυτόν, γιατί τώρα, γιατί έτσι, γιατί σε εμάς…; Η ψυχή σου βρίσκεται στον αέρα, αφού δεν ξέρει ποιον να κοιτάξει, τον εαυτό σου, που λιώνει μπροστά στον αποχωρισμό ή εκείνον που φεύγει; Δεν ξέρεις για ποιον από τους δυο κλαίς ή λυπάσαι τελικά. Υπάρχει τόση σύγχυση μέσα σου και γύρω σου, που το βλέμμα σου αναγκάζεται να παγώσει.

Μένει στο κενό, σ’ εκείνο το μεταίχμιο, που σε κρατά σε επαφή με όλα εκείνα που σε έδεναν μαζί του. Περνάει ο καιρός και έρχεσαι να συνειδητοποιήσεις πως αυτό που σε κρατά κοντά του είναι η θέλησή σου, η κινητήριος δύναμη, να μείνει «εδώ» δίπλα σου. Μη ξεχνάς πως οι άνθρωποι είναι η ίδια η ψυχή τους και όταν έχουν υπάρξει εκείνοι που σου έδωσαν κάτι από αυτή ή την άνοιξαν και τη διεύρυναν μαζί σου, κανένας αποχωρισμός δεν μπορεί να δώσει τέλος σε ό,τι έχει αποκτήσει υπόσταση.

Σημασία λοιπόν, έχουν αυτά που έχεις μέσα σου. Το παιχνίδι της ζωής ακόμη κι όταν σου παίρνει κάτι, ταυτόχρονα σου δίνει και στοιχεία, που στο μέλλον θα μπορέσουν να αποτελέσουν το φως στα σκοτάδια σου,  με σκοπό να πράξεις το καταλληλότερο για εσένα. Γι’ αυτό κράτησε ό,τι άγγιξε το μέσα σου ως κατευθυντήρια γραμμή, ως πρότυπο για όλα εκείνα, που θέλησες,  που αγάπησες και ονειρεύτηκες. Όσες απώλειες κι αν επέλθουν η δύναμη της ψυχής σου θα ‘ναι ακόμη μεγαλύτερη από πριν, καθώς θα έχει το μεγαλύτερο υπόβαθρο…τον εαυτό σου ολοκληρωμένο.

7e74cdf81e4f40ecccaad395815eb26b

Συντάκτης : Βάσω

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Θέλει δύναμη, ν’ αντέξεις την απώλεια. @haveatea.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s