Να φεύγω, να πετώ, αυτό μου πάει εμένα. @haveatea.gr

pNuPyH

 

Screenshφφot_2

 

 

1.gif

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

 

«Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο· καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο· το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή».
Αυτή η πρώτη φράση της Ασκητικής του Καζαντζάκη που αποτυπώνει όλη τη σημασία της ζωής. Η σπουδαιότητά της ουσιαστικά έγκειται στο ότι ο καθένας αποδίδει στη φράση αυτή, το νόημα της δικής του ζωής.

Ανεξάρτητα από τα «θέλω», τα «δεν θέλω», τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» του καθενός, υπάρχουν κάποιες εμπειρίες τις οποίες λίγο πολύ όλοι θα θέλαμε ιδανικά να ζήσουμε. Ναι, πολύ καλά κατάλαβες. Φυσικά και αναφέρομαι στα ταξίδια. Τα ταξίδια κρύβουν μέσα τους όλη την εμπειρία, την περιπέτεια, τη δύναμη και τη ζωντάνια που ο καθένας από εμάς χρειάζεται για να συνεχίζει στην πορεία της ζωής.

Δεν έχει σημασία αν το ταξίδι σου θα είναι κοντινό ή μακρινό, εντός ή εκτός Ελλάδας. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα θα χρειαστείς για το ταξίδι αυτό. Δεν έχει σημασία πώς θα φτάσεις εκεί, ούτε πού θα μείνεις, ούτε πώς πήρες την απόφαση να φτάσεις μέχρι εκεί. Έχει όμως μεγάλη σημασία με ποιόν επέλεξες να πας. Η παρέα είναι αυτή που κορυφώνει την εμπειρία του ταξιδιού και την κάνει να μείνει σε όλους σας αξέχαστη. Η νέα αυτή περιπέτεια που θα μοιραστείτε θα σας φέρει αναπόφευκτα πιο κοντά. Γιατί είσαστε έτοιμοι να ζήσετε κάτι καινούριο, κάτι ξεχωριστό, μαζί.

Ανυπομονείς να μοιραστείς την νέα αυτή εμπειρία με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Να εξερευνήσεις την πόλη που επισκέπτεσαι, να δοκιμάσεις τα φαγητά της, να συνομιλήσεις με τους ντόπιους και φυσικά να χαθείς μέσα στα σοκάκια με τις αμέτρητες ώρες περπατήματος. Έτσι, φτάνεις στην αληθινή ουσία του ταξιδιού. Να ζήσεις την περιπέτεια, να γευτείς την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους, να αφήσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου εκεί και να ανακαλύψεις ένα καινούριο. Να είσαι ταξιδιώτης και όχι τουρίστας.

Πολλοί από εμάς θέλουμε να εξερευνήσουμε τον κόσμο, να ταξιδέψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Σου έχω νέα. Το να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα είναι πιο εύκολο από ότι πιστεύεις. Διάλεξε τα αγαπημένα σου πρόσωπα, βάλε δυο ρούχα σε μια βαλίτσα, κλείσε εισιτήρια και ξεκίνα. Δεν χρειάζονται χρήματα πολλά. Μόνο πολλή διάθεση. Την έχεις. Αξιοποίησέ την.

Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει, αφήνοντας ανεξερεύνητους τους θησαυρούς του κόσμου. Η ώρα είναι τώρα. Πήγαινε. Δεν χρειάζεσαι κανέναν να πιστέψει σε εσένα, εκτός από εσένα. Τα όνειρα χρειάζονται πίστη και τόλμη, για να πραγματοποιηθούν. Και όλοι ξέρουμε ότι τα όνειρα είναι η ζωή μας όλη…

 

5e777adac422cf4c7be091c2ef05592a

 

 

 

 

 

Συντάκτης : Ειρήνη Α.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s