Κάθε πληγή είναι μια μάχη, που έχασες με τον εαυτό σου. @haveatea.gr

pNuPyH

 

91322b9f2326587449d80085f266d04a.jpg

 

 

imageedit_1_7264255240

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Κανείς. Ποτέ κανείς δεν ξέρει και ποτέ κανείς δεν καταλαβαίνει. Κι όμως αν το καλοσκεφτείς κι εγώ δεν είμαι ένας από τους «κανείς»; Κι όχι μόνο εγώ, αλλά κι εσύ. Όλοι. Ειρωνικό έτσι; Το πόσο στενή σχέση έχει το »κανείς» με το »όλοι». Και τα δύο δηλώνουν το απόλυτο. Kανένας δεν καταλαβαίνει σε έναν κόσμο που όλοι νιώθουν.

Το ένα αναιρεί το άλλο, παρ’όλα αυτά, χωρίς το πρώτο δεν υφίστανται το δεύτερο και το αντίστροφο. Το ίδιο συμβαίνει με το »ποτέ» και το »πάντα». Ποτέ κανείς δεν είναι δίπλα σου κι όμως πάντα όλοι είναι κοντά σου. Εξίσου αμφίδρομη είναι η σχέση μου με τον πόνο. Ενώ όλοι με πληγώνουν στην πραγματικότητα, κανείς δε με πληγώνει. Το θεωρείς παράλογο; Αφού στο «κανείς» ανήκουμε όλοι. Ανήκω εγώ κι εσύ. Κι έτσι φτάνουμε σε ένα συμπέρασμα.

Από τη στιγμή που λαμβάνουμε ανεξέλεγκτα πόνο από όλους γύρω μας γιατί θεωρούμε περίεργο να προκαλούμε συνειδητά πόνο στον εαυτό μας; Πόνο που φεύγει με τον καιρό, αληθινές πληγές που επουλώνονται αφήνοντας πίσω μόνο λευκές γραμμές πάνω στο δέρμα, σημάδια διάσπαρτα πάνω στο σώμα μας. Μικρές υπενθυμίσεις του πόνου που είχαμε νιώσει κάποτε. Κι όπως όλες οι πληγές στην αρχή τσούζουν, πονάνε και ματώνουν.

Και σ’αρέσει. Σ’αρέσει ο πόνος επειδή πιστεύεις πως τον αξίζεις. Όμως κάθε φορά που κοιτάς τις πληγές σου, τις μελανιές σου, καταλαβαίνεις. Κάθε σημάδι είναι μια μάχη που έχασες με τον εαυτό σου. Είναι η προσπάθειά σου να φωνάξεις χωρίς να σε ακούσει κανείς. Είναι μια αθόρυβη διαμαρτυρία. Είναι μια έκκληση για βοήθεια γραμμένη σε όλο σου το σώμα.

 

maria.a

 

 

 

 

Συντάκτης : Μαρία Α.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s