Μεθυσμένες αλήθειες. @haveatea.gr

pNuPyH

 

de05bd4029e214690cbe4eb4e7db5192.jpg

 

 

imageedit_4_8600324973

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

 

– Λείπεις..
– Πάλι ήπιες?
– Πάλι λείπεις..

Ώρα: αργάμιση. Δε θα ξαναπιώ, δε θα ξαναπιώ, δε θα ξανα… Ωπ! Ποτό είναι αυτό; Και κάπως έτσι πήγε περίπατο το «εγώ δε θα βγω σήμερα», «εγώ δεν είμαι για πολλά-πολλά, ένα ποτάκι χαλαρά», «θα μείνω σπίτι για ταινία» κλπ. Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε βρεθεί σε αυτή την τυχαία δήθεν κατάσταση, που αδίκως πολεμούσαμε την ανάγκη του οργανισμού και του εγκεφάλου μας για αλκοόλ, αφού στην τελική το μοναδικό πράγμα που χρειαζόμασταν για να ηρεμήσουμε έστω και λίγο ήταν αυτό. Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε ένα-δυο φίλους μαζί να μας μαζεύουν ξημερώματα από το μπαρ, άλλοτε με δάκρυα στα μάτια, άλλοτε με γέλια παραπατόντας και άλλοτε με διάφορα μεθυσμένα ξεσπάσματα, που συνήθως έχουν παραλήπτη και αποστολέα.

Ναι σωστά, κάποιος παραήπιε και θυμήθηκε όσα προσπαθούσε να ξεχάσει. Κάποιος υπό την επήρεια αλκοόλ ένιωσε ελεύθερος να πεί όσα έπνιγε ή έκρυβε τόσο καιρό μέσα του. Αλήθειες, συγνώμες, σ’αγαπώ και μου λείπεις ή και λίγο από όλα αυτά. Κάποιος πήρε το θάρρος παρέα με την βότκα του και έστειλε ένα μήνυμα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ούτε πολλές λέξεις, με γρήγορες και συνοπτικές κινήσεις πάτησε αποστολή χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι συνέπειες, ίσως να μην τον ένοιαζε καν η απάντηση -αν υπήρξε. Φτάνει μόνο που αυτός κατάφερε, έστω και μετά από καιρό, έστω και μετά από ένα μπουκάλι βότκα, να πεί τόσα που στο φως της ημέρας δείλιαζε και να σκεφτεί.

Τι κι αν τον βρήκε το επόμενο πρωί με πονοκέφαλο και μυρωδιά από ποτά και τσιγάρα στα ρούχα; Τι κο αν δεν θυμάται πολλά; Η νίκη της προηγούμενης βραδιάς είναι ακόμη μέσα του. Γιατί μπορεί στα μάτια του παραλήπτη να φάνηκε μικρός, αδύναμος, ακόμη και τρελός, αλλά στην πραγματικότητα κατάφερε και ξεπέρασε τα όρια του με μεγάλη επιτυχία και νίκησε τον πιο μεγάλο του εχθρό, τον εγωισμό του. Γιατί δε φοβήθηκε να εκτεθεί, δεν ντράπηκε μήπως παρεξηγηθεί.

Δε λογάριασε τι θα νομίζεις εσύ την επόμενη μέρα καλέ μου παραλήπτη, αλλά μόνο το τι ένιωθε αυτός μ’ αυτό που σου έλεγε σε εκείνο το μεθυσμένο και ανούσιο όπως μπορεί να σκέφτεσαι εσύ μήνυμα. Είτε σου αρέσει λοιπόν αυτό που σου είπε, είτε όχι, απλώς σεβάσου. Γιατί θέλει γερά κότσια -εδώ και γερές δόσεις αλκοόλ- για να βγει στην επιφάνεια ό,τι αρνούμαστε πως υπάρχει όταν είμαστε νηφάλιοι.

 

silia

 

 

Συντάκτης : Σήλια

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s