Εσύ; Θα καταφέρεις να ξεφύγεις απ’ τη μάζα; @haveatea.gr

pNuPyH

 

f9bbb51f1b0e56b5a90228a66cf4e9ca.jpg

 

 

imageedit_1_2159701198

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

 

 

Ενταγμένος σε μια μάζα από ανθρώπους που ακολουθούν τον ίδιο βαρετό μονόδρομο, την ίδια απροσδιόριστη κατεύθυνση. Σε μια μάζα που το διαφορετικό τρομάζει, καθώς δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα που προβάλλονται. Σε μια μάζα που κρίνει κακοπροαίρετα κάθε άνθρωπο που κατόρθωσε να βγει από αυτήν, κάθε μη-χειραγωγήσιμο ον, κάθε πνευματικά και ηθικά καλλιεργημένο πολίτη.

Χαμένος σε εκατοντάδες πρόσωπα που δημιουργούν ψεύτικες ανάγκες και όταν τους δίνεται ό,τι ζητούν αισθάνονται ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοπραγμάτωση. Το συναίσθημα της πληρότητας τους διατρέχει μόνο όταν σιγουρεύονται ότι κατέχουν παραπάνω από τα απαιτούμενα υλικά αγαθά. Δεν υπολογίζουν τις ηθικές αξίες, τον πνευματικό κόσμο και τα ποικίλα οφέλη του. Χειραγωγούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη τους γίνεται αντιληπτή η πραγματική τους αξία στη ζωή ενός ανθρώπου. Χρήζουν αυτογνωσία, παιδεία και κυρίως, αυτοεκτίμηση.

Φίλε μου, πες μου… Τι ζητάς όταν γνωρίζεις ότι ο ίδιος σου ο εαυτός είναι σκλάβος και ακόλουθος αυτής της μάζας; Τι επιδιώκεις ξέροντας ότι η συμβατικότητα έχει καταπατήσει τη μοναδικότητα σου; Προσπάθησε να σταθείς στα πόδια σου. Υπέθεσε οτι πλέον υπάρχεις μόνον εσύ και οι αντιλήψεις σου. Η δική σου στάση ζωής και κοσμοθεωρία. Μια φωνή σε αποτρέπει έντονα από τη μαζικοποίηση. Επιμένει στη διατήρηση της ατομικότητάς σου. Πλέον λειτουργείς με οδηγό τη βούληση σου. Σταματάς να είσαι άλογο ον.

Αμφισβητείς, αντιδράς. Δεν αποδέχεσαι ό,τι σου πασάρουν. Είσαι αρχηγός και καθοδηγητής του «είναι» σου. Όμως, σε προειδοποιώ…Η αρχή θα είναι δύσκολη. Θα βαδίζεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και θα ψάχνεις για μια φωτεινή διέξοδο που θα σου χαρίσει το δώρο της επιβίωσης. Θα καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στις κακουχίες και να περάσεις τα εμπόδια; Άραγε…Θα τα καταφέρεις;

 

athina.png

 

 

 

 

Συντάκτης : Αθηνά

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s