«Τη ζωή σου και τη ζωή μου.» @haveatea.gr

pNuPyH

iPiccy-Design.png

«Η ζωή σου και η ζωή μου.», ξεστόμισες. Κι ακόμη να καταλάβω αν αυτό το «και» υπάρχει τελικά για να ενώνει ή να χωρίζει τις προτάσεις. Ποια ζωή μου και ποια δική σου; Μαζί δε μάθαμε να ζούμε; Αφού σου το ‘χα πει, δεν οριζόταν ως ζωή αυτό που ζούσαμε μονάχοι, πριν.

Ποιο μου και ποιο σου; Διαλύσαμε για χάρη μας, προσωπικές αντωνυμίες και λεξούλες που υποδήλωναν πως κάτι μπορεί να υπάρχει εκτός από αυτό που φτιάχναμε, με κόπο, μαζί. Πετάξαμε προ πολλού τέτοιες εκφράσεις, τις αντικαταστήσαμε πια από το μας, το μαζί, το ένα. Έγινα δική σου πια κι εσύ δικός μου, κι άλλος να πλησιάσει τούτες τις λέξεις που πλευρίζουν μοναδικά τα ονόματα μας, δε θα τολμήσει.

Ποια ζωή να ζήσω και τι κόσμο να αντικρίσω πια στα μάτια; Ποια αλήθεια να γυρέψω, που να τη βρω, που να τη ψάξω; Όλος ο κόσμος πια βρισκόταν σε δυο μονάχα μάτια, που με κοίταζαν με θάρρος και επιμονή, που υπήρχαν -και χωρίς αυτά κόσμος δεν υπήρχε, δε ζούσε. Αδυνατούσα πριν, να αντιληφθώ πως ένα αντίο, μια λέξη που τάχα μου ξεστόμισες, μπορεί με μιας να διαλύσει κάθε εγωισμό μέσα μου. Μπορεί να σπάσει κάθε δεσμό μου με το πάτωμα και να με ρίξει απρόσμενα. Μπορεί να αρπάξει αβασάνιστα τη γη κάτω απ τα πόδια μου. Μπορεί να με κάνει, να τρελαθώ.

Τέλειωσε μαζί με εμάς κι ο κόσμος μου, σε εκείνο το κλεφτό βλέμμα που μου ‘ριξες να δεις αν όντως κλαίω, σε εκείνες τις κόρες οφθαλμών που τράβηξαν το βλέμμα τους από πάνω μου σε μια στιγμή. Θαρρείς πώς ήθελαν πια να αποτραβηχτούν από τον εθισμό που τους προκαλούσα, θαρρείς πώς δεν υπήρχε πια ζήτημα εθισμού. Δε τίθεται πια, ζήτημα εθισμού με εμάς, ήρθε και θεράπευσε κάθε ίχνος του η συνήθεια. Δηλητήριο κατάντησε το μεταξύ μας, με θύτη και θύμα. Άγνωστος ο θύτης, άγνωστο το θύμα. Το μόνο που μένει είναι εκείνο το φιλί της ζωής, να σώσει όποιον προλάβει.

Νάσια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s