Κάποιους ανθρώπους δεν χρειάζεται να τους καταλάβουμε. @haveatea.gr

pNuPyH

 

iPiccy-Design.png

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Για κάθε άνθρωπο που γνωρίζουμε σχηματίζουμε και μια άποψη. Είτε είναι σωστή είτε λανθασμένη, ποτέ αυτή η γνώμη μας δεν θα μπορέσει να δώσει την πλήρη εικόνα της προσωπικότητας του άλλου. Διαμορφώνουμε την γνώμη μας έχοντας βάσει του τρόπου που μιλάνε, που φέρονται ή που σκέφτονται ακόμη και αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τίποτα από όλα αυτά.

Προσπαθούμε επανειλημμένα να μπούμε στο κεφάλι τους, να καταλάβουμε έστω και για λίγο τον τρόπο που σκέφτονται ή τον τρόπο που χειρίζονται τις καταστάσεις, αλλά μάταια. Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και όσα κοινά κι αν έχουν μεταξύ τους κάποιοι, κάπου, κάποτε,  ποτέ δεν θα είναι ολοκληρωτικά ίδιοι. Μάλλον γι’ αυτό δυσκολευόμαστε να τους κατανοήσουμε. Κάποιους καλύτερα να τους αφήνουμε στην τρέλα τους. Να τους ακούμε και να τους βλέπουμε να λειτουργούν με όλο τον αυθορμητισμό που έχουν μέσα τους. Και ας μην τους καταλαβαίνουμε.

Δεν χρειάζεται στο κάτω κάτω. Τους θέλουμε κοντά μας για το μυστήριο που έχουν, για όλα αυτά που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Φτιαγμένοι για να μας μπερδεύουν το μυαλό, η αιώνια σπαζοκεφαλιά μας, με εμάς να παλεύουμε για το ακατόρθωτο. Οδηγοί σε άγνωστο προορισμό φαντάζει η παρέα μαζί τους και όμως εμείς τους εμπιστευόμαστε με κλειστά τα μάτια.

Περίεργα πλάσματα οι άνθρωποι. Δεν μπορούν να μάθουν τον ίδιο τους τον εαυτό και παλεύουν με τις προσωπικότητες των άλλων. Το αστείο; Πολλές φορές τα καταφέρνουν! Μάλλον μας εξιτάρει αυτό που μας δυσκολεύει. Όμως τέλος. Παραδίνουν τα όπλα τους και απολαμβάνουν το περίεργο. Τους μοιάζει με μαγεία. Δεν μπορούν- ή και δεν θέλουν- να την εξηγήσουν, όμως μπορούν να κάθονται να την χαζεύουν για ώρες.

 

Βίκυ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s