Μην τους αφήσεις να σε πείσουν πως δεν είσαι «αρκετή». @haveatea.gr

pNuPyH

 

iPiccy-Design.png

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Θα υπάρξουν στιγμές, εάν δεν υπήρξαν ήδη, που θα νιώσεις πως τα όνειρα κι οι στόχοι σου φεύγουν μακριά και δεν σε παίρνουν μαζί τους, ή μάλλον εσύ δεν τα ακολουθείς πια. Θα βρεθείς για λίγο μόνη και θα στήσεις τον εαυτό σου στην γωνία. Θα ξεκινήσεις να νευριάζεις μαζί του. Να του φωνάζεις, να τον βρίζεις, να οργίζεσαι. Γιατί απλά για λίγο ράγισε και δεν άντεξε στην πίεση που εσύ η ίδια τον είχες υποβάλλει, σαν να ‘σαι ο πιο αυστηρός ηγέτης.

Θα σε κάνεις να πιστέψεις πως δεν αξίζεις, πως είσαι κατώτερη των άλλων, πως όσο και να προσπαθήσεις δεν είσαι αρκετή. Μα γιατί βασανίζεις έτσι την ψυχή σου; Γιατί έχεις την ανάγκη αντί να πιστέψεις σε εσένα να σε αμφισβητήσεις με την πρώτη ευκαιρία; Είναι τόσο ψυχοφθόρο και το προκαλείς εσύ η ίδια. Γιατί συνεχίζεις; Σταμάτα το! Ηρέμησε! Πάρε μια βαθιά ανάσα. Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέπτη. Χαμογέλα ευγενικά σε εσένα και ξανά συστήσου. Είσαι εσύ αυτή που βλέπεις, είναι το δικό σου είδωλο αυτό. Είσαι υποχρεωμένη να σου φέρεσαι με αγάπη και στοργή.

Σκέψου, γιατί αφήνεις αυτά τα αισθήματα να διογκώνονται και στο τέλος να γίνονται τέρατα, που απειλούν να σου χαλάσουν την ισορροπία που με τόσο κόπο διατηρείς; Γιατί με τόσο βίαιο τρόπο σε υποβαθμίζεις; Αξίζει πραγματικά να το κάνεις; Θα σου προσάψουν τόσα πολλά επίθετα οι υπόλοιποι. Θα είσαι η έξυπνη ή η χαζή, η όμορφη ή η άσχημη, αυτή που παλεύει για τον στόχο της ή αυτή που είναι αρκετά τεμπέλα για να προσπαθήσει. Που μπορεί να έχουν σε όλα δίκιο, αλλά δεν είναι δίκη σου δουλειά ούτε να τους ακούσεις αλλά ούτε να συνεχίσεις την δίκη τους προσπάθεια να σε βγάλουν εκτός παιχνιδιού.

Η μόνη σου υποχρέωση είναι να σε αγκαλιάσεις, με όλα σου τα ελαττώματα, τις ανασφάλειες, και τις διακυμάνσεις που κρύβεις. Μην περιμένεις κάποιον άλλον να σε προφυλάξει από την κακεντρέχεια του κόσμου. Είσαι μόνη σου, εσύ πρέπει να σε αποδεχτείς και να σε αγαπήσεις. Θαρρώ πως, θα σου πάρει καιρό να υιοθετήσεις μια πιο θετική στάση με τον εαυτό σου, ίσως να παλεύεις για αυτό και μια ολόκληρη ζωή. Αλλά καμία σημασία δεν θα έχει εάν τα καταφέρεις ή όχι, γιατί τελικά, το ταξίδι σημαίνει πολλά περισσότερα από τον προορισμό. Σταμάτα να εναντιώνεσαι σε εσένα, δεν αξίζει.

Γίνε σύμμαχος με τον εαυτό σου, και θα καταφέρεις πολλά περισσότερα από το να σε αντιμετωπίζεις σαν τον χειρότερο σου εχθρό. «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες. Μην την εξευτελίζεις πηγαίνοντάς την, γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινήν ανοησία, ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.» -Κ.Π.Καβάφης

 

Νάσια Ν.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s