Ο χρόνος μετράται σε στιγμές. @haveatea.gr

pNuPyH

 

iPiccy-Design.png

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Δώσε μου το χέρι να το πιάσω να μην φοβάσαι, είναι δύσκολες οι μέρες και οι νύχτες βουβές και σκοτεινές, γεμάτες από αυτό το σκότος που σου κλέβει τον αέρα, που σε αφήνει κενό, μίζερο και μόνο.

Άφησέ με να σε αγκαλιάσω και να σου πω λίγα πράγματα για τον χρόνο, από αυτά που ξέρουμε όλοι να λέμε, αλλά επιλέγουμε να ξεχνάμε. Έλα να σου πω για τον χρόνο που τρέχει σαν νερό και δεν ξαναγυρίζει. Τον χρόνο που σε αλλάζει και με αλλάζει. Άσε με να σου μιλήσω για τα δευτερόλεπτα που κάνουν την διαφορά και για τα λεπτά που περάσαμε στη σιωπή, όταν θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε παρέα φωναχτά. Για τις ώρες τις ατελείωτες, τις οποίες περάσαμε πνιγμένοι σε μίσος όταν θα μπορούσαμε να τις γεμίσουμε με όμορφες αναμνήσεις και ιστορίες που χρόνια μετά θα αφηγούμασταν στα εγγόνια μας.

Άφησέ με να σου δείξω πώς μετριέται ο χρόνος σωστά, γιατί κουράστηκα και δεν αντέχω άλλο να σε βλέπω να μετράς λάθος. Αντί για υλικά αγαθά, αγόρασε αεροπορικά εισιτήρια για μέρη μακρινά, άγνωστα αλλά και για μέρη οικεία, που δεν χορταίνεις να βλέπεις, όσες φορές και να τα δεις. Δίπλα στις επιτυχίες που έχεις καδράρει και κρεμάσει στον τοίχο, σιγουρέψου πως έχεις αφήσει χώρο και για τις αποτυχίες σου. Στο κάτω-κάτω η αποτυχία σε οδήγησε στην επιτυχία και όχι το ανάποδο. Μην ξεχάσεις ποτέ σου να μη φύγεις από το σπίτι σου δίχως μερικές σελίδες κενές κι ένα μολύβι. Πάνω σε εκείνες τις σελίδες μπορείς να απαθανατήσεις κάθε ερέθισμα που θα βρεις στον δρόμο σου. Είτε είναι μια σκέψη γεννημένη εύκολα και γρήγορα στο μετρό είτε ένας συλλογισμός σου σε μία πολύωρη πτήση του οποίου η γέννηση ήταν δύσκολη και χρονοβόρα, αλλά που θέλεις να θυμάσαι. Μην βγάλεις φωτογραφία το Κολοσαίο και την Ακρόπολη, ζωγράφισέ τα. Βάλε το χαρτί και το μολύβι σου στην τσέπη και ξέχνα το κινητό στην τσάντα. Παίξε εσύ την μουσική σου, τραγούδα τα λόγια και την μελωδία σου. Χόρεψε στον ρυθμό σου και χόρεψε πολύ.

Τέλος, μην φοβηθείς να πεις αυτό που νιώθεις. Μην ντραπείς ποτέ για τα συναισθήματα σου. Νιώσε, πληγώσου, απογοητεύσου και ερωτεύσου ξανά και ξανά κάθε φορά με όλη σου την καρδιά. Μην αφήσεις τις ψεύτικες φιλίες και τους υπονοούμενους έρωτες να σου υποδείξουν τίποτα, αυτοί είναι λάθος, όχι εσύ. Έτσι μετριέται ο χρόνος. Με χορούς, γέλια, δάκρυα και όνειρα.

 

marian

 

 

Συντάκτης : Μαρία Ν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s