Η ζωή παίρνει το νόημα, που της δίνεις. @haveatea.gr

pNuPyH

 

iPiccy-Design.png

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Δεν ξέρουμε τίποτα, το μόνο που ξέρουμε είναι αυτό και μόνο αυτό, η ίδια μας η άγνοια, η ανικανότητα μας να γνωρίσουμε το μέλλον, τη στιγμή που έρχεται να μας συντρίψει, να μας αγκαλιάσει, να μας σπρώξει σε μονοπάτια που δεν είχαμε φανταστεί υπαρκτά. Η κάθε στιγμή μοναδική και απαράλλακτη, χαμογέλα και άστο να συμβεί, ο μόνος που στέκεται μπροστά σου είσαι εσύ.

Σταμάτα να υψώνεις τείχη αδιαπέραστα, εγωισμούς ακατανόητους, θυμούς χωρίς λόγο και αιτία. Είναι δύσκολο, το ξέρω, πάντα η πράξη είναι πιο δύσκολη, πιο οδυνηρή, πιο »πραγματική» από τη σκέψη. Παρ’ όλα αυτά δράσε. Ποιός είσαι; Που είσαι και που πας, τι ονειρεύεσαι τι ποθείς, τι νοσταλγείς; Νιώσ’ το,  πάρ’ το απόφαση και κάνε το, είναι τόσο απλό. Η ζωή είναι μοναδική, είναι μία, μη διστάζεις, μην μετανιώνεις, όλα έρχονται και φεύγουν, κάτι να σου δώσει έχει, ψάξε να το βρεις. Μην αφήσεις τον εαυτό σου, να φτάσει στο σημείο, να θέλει να γυρίσει το χρόνο πίσω και να αλλάξει το παρελθόν.

Για λίγο νόημα γίνονται όλα. Σα χαμένοι σε μια πόλη, έρημοι βαδίζουμε, ώσπου να βρούμε αυτό το κάτι που μας λείπει. Τότε όλα παίρνουν τη γλυκιά απόχρωση μιας προσωπικής τελειότητας, που γεμίζει την ψυχή σου, ώσπου να μην μπορείς να κουνηθείς.  Τι είναι αυτό που θέλουμε να δείξουμε, τι είναι αυτό που μας πρεσβεύει, που μας κάνει αυτούς που είμαστε. Οι πράξεις μας ορίζουν όχι τα λόγια. Ένα νόημα που δεν έχει πρόσωπο, σχήμα, γεύση, υφή, μπορείς να το «δεις» μόνο με τα μάτια της ψυχής, να το «δεις» μόνο με την καρδιά. Ένας Ήλιος, ήλιος που δύει πάντα σε μια θάλασσα απέραντη, γεμάτη χρώματα διαφορετικά κάθε φορά, σε διαπερνούν, σε ανυψώνουν και εσύ τα φυλάς σα φυλακτό στο στήθος σου κοντά.

Είναι διαφορετικό απλά να υπάρχεις, να επιβιώνεις, να μετράς το κάθε λεπτό και να αγανακτείς και άλλο το να ζεις, να έχεις πάθος, ερώτα για τη ζωή. Χωρίς φόβο για ένα θάνατο που δε ξέρεις πότε και πως θα έρθει, μη μετράς τις μέρες, γιατί μπορεί να μην υπάρχει επομένη, πραγματικότητα λυπηρή αλλά αληθινή. Οραματίσου, μια μέρα μοναδική, μια μέρα ειδυλλιακή, ιδανική. Αναρωτήσου, τι θα έκανες και με ποιους;

Μόνος, με φίλους, με οικογένεια. Αν τον δρόμο της μοναξιάς διαλέξεις, μέσα στον εαυτό σου θα χαθείς και θα ανακαλύψεις νέα μονοπάτια, άλλους  δρόμους, σοκάκια, γωνίες, συγκυρίες, καταστάσεις, αισθήματα που δεν έχεις ξανά αισθανθεί. Κάτι διαφορετικό θα συμβεί, όταν σε αλλιώτικο μονοπάτι βαδίσεις, το τι θα είναι  αυτό στο χέρι σου είναι να το βρεις. Όπως και να διασχίσεις το μονοπάτι της ζωής,  με φίλους, οικογένεια ή χωρίς χίλιες δύο ευκαιρίες θα έχεις.  Το σημαντικό είναι η καρδιά η αληθινή, να είσαι ο εαυτός σου και να πρεσβεύεις αυτό που είσαι,  μόνο έτσι θα φτάσεις εκεί που κανείς άλλος δεν έφτασε. Θα δεις αυτά που κανείς άλλος δεν είδε, γατί εσύ είσαι εσύ. Και τα δικά σου μάτια, τη δική σου ψυχή, δεν τα έχει κανείς.

 

Φωτεινή

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s