Ψυχή και σώμα σημειώσατε 1. @haveatea.gr

imageedit_6_2708646189.png

 

 

iPiccy-Design.png

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Έχεις άραγε ποτέ σκεφτεί τι μπορεί να κρύβουν από πίσω τους πράγματα που καθημερινά θεωρούνται ως δεδομένα; Ακούς, αντικρίζεις, διαβάζεις, αισθάνεσαι. Ακούς τις φωνές, αντικρίζεις πρόσωπα και γεγονότα, διαβάζεις γράμματα και λέξεις, και όλα αυτά σου προσφέρουν τα ανάλογα συναισθήματα.

Μα τι είναι αυτό που νιώθεις; Έκατσες ποτέ να ψάξεις πίσω από αυτό; Γιατί αισθάνεσαι, ποιος ο λόγος κι η αιτία, ποιο το ερέθισμα και η επιρροή; Αν υπήρχε εμπρός σου μια μαύρη τρύπα και τα απορροφούσε όλα, θα έμενες στεγνός, κι η ψυχή σου θα ξεπηδούσε στην επιφάνεια του σώματος σου. Την φαντάζομαι να φωνάζει για ανάγκη, να διψά για να νιώσει, να ουρλιάζει για φροντίδα και προσοχή. Με όλα αυτά που ζει λοιπόν και νιώθει σήμερα η ψυχή σου, είσαι σίγουρος πως είναι ικανοποιημένη; Δεν τα κάνουμε όλα σωστά, μα δεν μπορεί να τα κάνουμε και όλα λάθος.

Ποιος πρέπει να ακολουθεί και ποιος να οδηγεί ποιον; Η ψυχή το σώμα ή το σώμα την ψυχή; Η συνείδηση τα «θέλω» ή το αντίθετο; Η λογική το πάθος ή το αντίστροφο; Ολόκληρη η ζωή ένας διχασμός, μια διαμάχη ανάμεσα σε δύο πλευρές και μια ζυγαριά που δεν ξέρεις ποια μεριά θα σε οδηγήσει στην προσωπική σου ευτυχία. Λίγο βάρος παραπάνω στη μία μεριά δε σου φτάνει, κι άλλο λίγο στην απέναντι και πάλι δεν σου κάνει. Πάντα ήταν και θα είναι δύσκολη η ισορροπία. Πάντα ήσουν και θα είσαι ένας ακροβάτης. Δεν έχει σημασία αν θα πέσεις κι αν αγγίξεις το χώμα της κάθε πλευράς.

Το θέμα είναι να σηκωθείς ξανά, να αρχίσεις πάλι από την αρχή, κι ας είναι κάθε φορά το σχοινί σου να μικραίνει…

 

Δημήτρης

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s