«Τι θα γινόταν αν..;» @haveatea.gr

imageedit_3_3257782865

 

 

iPiccy-Design.png

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

 

Μήπως υπερβάλλω; Μήπως σκέφτομαι παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται; Αφού τα έχω όλα. Γιατί σκέφτομαι να πάω κάπου άλλου; Γιατί σκέφτομαι να αλλάξω το παρόν μου και το μέλλον μου από τη στιγμή που όλα είναι καλά; Από τη στιγμή που «τα έχω όλα».

Τα έχω όλα, μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα. Αν δεν τα είχα, θα προσπαθούσα έστω να τα αποκτήσω. Τότε θα είχα έναν δρόμο να περπατήσω. Ένα όνειρο να ονειρευτώ. Ένα στόχο να κατακτήσω. Όταν τα έχεις όλα, πού πας; Τι κυνηγάς; Το τίποτα; Το παραπάνω; Το λιγότερο; Τι ονειρεύεσαι τα βραδιά και τι ξυπνάς να πραγματοποιήσεις το πρωί; Δεν ξέρουμε τι θέλουμε, γι’ αυτό έχουμε ψυχολογικά. Τα έχουμε όλα και δεν ξέρουμε πώς είναι να μην έχουμε τίποτα, και ίσως γι’ αυτό καμιά φορά να θέλουμε να χάσουμε τα πάντα, για να τιμωρηθούμε.

Γιατί ξέρουμε, πως αυτά που έχουμε δεν τα αποκτήσαμε μόνοι μας, γεννηθήκαμε μ’αυτά. Ίσως και να πιστεύουμε πως δεν είναι ωραίο, σωστό, δίκαιο να γεννιόμαστε έχοντας τα πάντα, ενώ άλλοι πεθαίνουν χωρίς να αποκτήσουν ούτε καν τα μισά. Εξού και η αυτοτιμωρία. Μπορεί να έχουμε δίκιο, ίσως όντως να είναι άδικο. Από την άλλη όμως, δεν επιλέγουμε πού, πότε και πώς θα γεννηθούμε. Γιατί να φταίμε γι’ αυτό που ουσιαστικά επιλεχθήκαμε να κάνουμε;

Μήπως υπερβάλλεις; Μήπως σκέφτεσαι πολύ; Αλλά, αν δεν σκεφτόμουν τόσο, θα ήμουν αυτό που είμαι; Όχι, θα ήμουν κάποια άλλη και μπορεί να ήταν και καλύτερα έτσι. Ίσως και όχι. Δεν είναι εύκολο να είσαι εγώ. Δεν είναι εύκολο να είμαι εσύ. Δεν είναι εύκολο να ψάχνεις τι θα ήσουν «αν…» ή τι δεν θα ‘σουν.

 

Μαρία Ν.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s