Τα απωθημένα πότε γιορτάζουν; #valen-τί;

Design

 

 

iPiccy-Design.jpg

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Μαγικός ο έρωτας. Σχεδόν καθηλωτικός, σε καθίζει στην καρέκλα με το έτσι θέλω, σε αναγκάζει, σε επηρεάζει, σε αποσπά από οτιδήποτε τριγύρω σου. Ακόμη πιο μαγικό, να έχεις το άτομο που εσύ επιθυμείς δίπλα σου, να μοιραστείτε τον έρωτα σας, απλόχερα δίχως περιορισμούς.

Μηδέν χώρος για τα απωθημένα τέτοιες μέρες. Μοιάζουν άγνωστα, ανύπαρκτα, απίθανα. Όλα κυλούν ιδανικά σε μέρες γεμάτες αγάπη κι ευτυχία. Όλοι έχουν βρει και αποκτήσει τ’ άλλο τους μισό. Κι άλλοι πάλι από επιλογή, βρίσκουν το μισό τους στη μοναξιά τους. Έτσι προτιμούν, έτσι θέλουν, έτσι πράττουν.

Τι γίνεται όμως με τα δικά μας απωθημένα; Που πήγαν; Πότε γιορτάζουν; Γιατί δεν υπάρχουν στο background μας τέτοιες μέρες; Που είναι οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, τα αναγκαία τους φιλιά, οι αγκαλιές που τόσο μας λείπουν; Ποιος επιλέγει να τους βάζει τέλος και να τους ενεργοποιεί ξανά όποτε εκείνος βολεύεται; Σταματούν τα συναισθήματα για λίγες μόνο μέρες, αντέχεται να φυλακίζονται μέσα μας σα θηρία ανήμερα;

Ημέρα πένθους για τα απωθημένα η σημερινή. Σαν πια, συνηθισμένα στο σκοτάδι, να ‘ρχονται σε επαφή με το φως και να εξοντώνονται αργά και βασανιστικά. Πονάει πολύ να ζεις μακριά απ’ ότι η μοίρα, ο ίδιος σου ο εαυτός, εκείνος ή εκείνη, σου στέρησαν ξαφνικά. Πονάει να αντικρίζεις παντού χέρια ενωμένα, κοιτάζοντας πια τις δικές σου άδειες παλάμες που με κομμένη την ανάσα ψάχνουν επιτέλους να βρουν τα κομμάτια του παζλ τους. Πονάει να είσαι «μόνος» σε μια μέρα γεμάτη «μαζί».

 

Νάσια

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s