Κανένα χρώμα, καμιά θρησκεία και κανένα φύλο δεν μπορεί να μας διαχωρίσει. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

iPiccy-Design.png

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια οικογένεια που το «διαφορετικό» δεν είχε την ίδια σημασία με το «κακό». Έμαθα να σέβομαι τους συνανθρώπους μου με όλες τις ιδιαιτερότητές του και αυτό ήταν το φυσιολογικό για εμένα. Έχτισα έτσι, ένα σπίτι πάνω στο ροζ μου συννεφάκι, που ο κόσμος φαινόταν πολύ δίκαιος από εκεί ψηλά.

Φτάνοντας όμως στην ηλικία της εφηβείας, συνειδητοποίησα πως ζούσα σε μια ουτοπία. Οι τριγύρω μου δεν σέβονταν κάποιον που είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά από τη μάζα .Το αγοράκι με τα γυαλιά, το φώναζαν «σπασίκλα», και εκείνο το κορίτσι που είχε πιο σκούρο δέρμα το κορόιδευαν και του έλεγαν να γυρίσει πίσω στην χώρα του. Όλες αυτές ήταν συμπεριφορές που ποτέ μου δεν ανέχτηκα. Ήταν ένα λάθος που μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι υιοθετούσαν.

Φυσικά μεγαλώνοντας η υποβάθμιση του διαφορετικού «χτύπησε» και τα παιδιά με διαφορετικές απόψεις , που σε αυτά άνηκα και εγώ. Θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο να αναπαράγω τις ιδέες μερικών, να τις κάνω κτήμα μου και να πορευτώ με αυτές. Ωστόσο, θεώρησα πως ήταν πολύ πιο σωστό να μυηθώ σε απόψεις πιο αντικειμενικές. Μακριά από φανατισμούς και ακρότητες. Στην Ελλάδα, λοιπόν, του 2018 είναι δύσκολο να έρθει στην επιφάνεια μια νέα τάξη πραγμάτων. Οι ομοφυλόφιλοι χαρακτηρίζονται «ανωμαλία της φύσης», οι Έλληνες άθεοι μπορούν να χαρακτηριστούν έως και ανθέλληνες κι οι άνθρωποι που έχουν διαφορετική μητρική γλώσσα από τα ελληνικά είναι κίνδυνος για την χώρα μας.

Και σε ρωτώ, σου ακούγονται πολύ φυσιολογικά αυτά; Γιατί το διαφορετικό να είναι κάτι «κακό»; Εάν ίσχυε αυτό, τότε όλοι μας θα ήμασταν «κακοί». Μιας και όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Είχα μάθει από μικρή να σέβομαι και να συμφιλιώνομαι με τις απόψεις όλων, όποιες και να είναι αυτές. Μέρα με τη μέρα συνειδητοποιώ πως μερικές ιδέες μυρίζουν προκατάληψη, μα πιο πολύ απ’ όλα με θλίβει το γεγονός, πως κάποιοι θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να κατακρίνουν, δίχως να προβλέπουν τις συνέπεις των πράξεων τους. Γιατί να κάνεις τον ομοφυλόφιλο να αισθανθεί άσχημα για αυτό που είναι; Γιατί του ζητάς να κρύψει στοιχεία του χαρακτήρα του την ίδια στιγμή που εσύ τα προβάλλεις άμεσα γιατί είσαι ένα υπερήφανος «άντρας»;

Γιατί χλευάζεις τον άθεο ή τον αλλόθρησκο που δεν προσεύχεται στον δικό σου Θεό; Δεν είναι δικαίωμα του να πιστεύει όπου θέλει δίχως να φοβάται; Φυσικά και υπάρχουν ένα σωρό άλλες προκαταλήψεις, άλλες πιο έμμεσες και άλλες άμεσες. Μα δεν μπορώ να ανεχτώ καμιά τους. Πρέπει να καταλάβουμε πως τελικά η εθνικότητα, το χρώμα, η γλώσσα, η σεξουαλική ταυτότητα, η θρησκεία και αλλά τόσα χαρακτηριστικά δεν έχουν και τόση μεγάλη σημασία.

Ας προσπαθήσουμε για την δημιουργία μιας χώρας που όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, εφόσον δεν απειλείται η ελευθερία μας. Ή τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να συμφιλιωθούμε με το διαφορετικό. Ας αφήσουμε στην άκρη τους φανατισμούς κι ας γίνουμε όλοι μαζί η δύναμη που θα καταφέρει σημαντικά πράγματα.

 

Νάσια Ν.

 

 

 

#peace

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s