Οι παιδικοί οι φίλοι που ζουν μακριά μας. @haveatea.gr

Design

 

 

iPiccy-Design.png

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Αναρωτιέμαι, με σκέφτεσαι καθόλου; Περνάει ποτέ σαν αστραπή από το μυαλό σου κάποια ανάμνηση δικιά μας μόνο και μόνο για να σε αφήσει μετά από λίγα μόλις δευτερόλεπτα άνθρωπο μονάχο να ξαναζείς το παρελθόν μας; Θυμάσαι τα γέλια μας; Τότε που γελούσαμε τόσο δυνάτα που μας πονούσε ο λαιμός για πράγματα που μόνο αστεία δεν ήταν. Ή τα πνιχτά, τα κρυφά γέλια. Τότε που τα πάντα γύρω μας ήταν όντως εξωπραγματικά αστεία και μόνο εμείς έμοιαζε να τα παρατηρούμε.

Τότε που το γέλιο ήταν το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε, οπότε προσπαθούσαμε να κρατηθούμε και οι δύο. Μόνο ένα βλέμμα σου όμως ήταν αρκετό για να ξεφύγει ένα μου γέλιο. Δακρύζαμε πολύ. Είτε ήταν από γέλια δυνατά, είτε από τα άλλα, τα σιωπηλά. Αυτά ήταν τα ωραία δάκρυα. Χαιρόμουν να τα σκουπίζω από το δέρμα μου. Υπήρχαν κι άλλα όμως. Τα δάκρυα που καίγαν από λύπη τα μάγουλα μας και προσπαθούσαμε μανιωδώς να σκουπίσουμε ο ένας από τα μάγουλα του άλλου. Δεν μου άρεσαν αυτά τα δάκρυα, ούτε τώρα μου αρέσουν, μα πλέον φοβάμαι πως τα περισσότερα δάκρυα που κλάψαμε ανήκουν σε αυτήν την δεύτερη κατηγορία -δυστυχώς.

Παλιά λέγαμε “αντίο”. Τώρα το κόψαμε, λες και ήταν καμια κακιά συνήθεια. Μπορεί και να ‘ταν. Όπως και να ‘χει, εμείς σταματήσαμε να το λέμε. Φταίει ότι το λέγαμε όλο και περισσότερο ώσπου έγινε δεύτερη φύση μας. Σε ηλικία που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν προλάβει να νιώσουν την πίκρα και τον πόνο που συνοδεύουν τον αποχαιρετισμό του παιδικού φίλου, εμείς το είχαμε ζήσει ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.

Αναρωτιέμαι όμως αν με σκέφτεσαι καθόλου. Αν οι αναμνήσεις μας περνούν καμιά φορά απρόσκλητες από το μυαλό σου. Γιατί σε μένα αυτό συμβαίνει. Και με αφήνουν μετά από λίγα μόλις δευτερόλεπτα άνθρωπο μονάχο να ξαναζώ το παρελθόν μας.

 

Μαρία Ν.

 

 

 

 

 

Photography By : @panos.kimp

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s