Παρτίδα Μονόπολης η ζωή. @haveatea.gr

Design

 

iPiccy-Design.png

 

Λούπα, ωραία λέξη, δισύλλαβη. Μια λέξη που σε βάζει σε συγκεκριμένη τροχιά, τέμπο, ρυθμό. Φαύλος κύκλος, αδιέξοδο, ρουτίνα. Όνειρα και εφιάλτες με διάρκεια μια μέρα, μια ώρα, λίγες στιγμές. Μια ζωή βασισμένη σε μια παρτίδα Μονόπολη.

Τετράγωνα, τετράγωνα, τετράγωνα και στο τέλος η ίδια κατάληξη, ξανά στην αφετηρία. Κυνηγάς τον εαυτό σου κι όταν τελειώσει το κυνήγι, πας πίσω στην αρχή. Δεν τελειώνεις κάτι για να ξεκινήσεις κάτι νέο αλλά για να ξεκινήσεις την ίδια διαδρομή, την ίδια πορεία κι έτσι μένεις ήρεμος. Ένα ταξίδι χωρίς ρίσκο, ακίνδυνο, έτσι, γιατί φοβάσαι να γνωρίσεις κάτι διαφορετικό. Σε τρομάζει το άγνωστο και επιλέγεις καθημερινά να μένεις βαλτωμένος, ακίνητος, βαλσαμωμένος σε μια πραγματικότητα που έχεις χτίσει με ψευδαισθήσεις επειδή κάθε φορά που έρχεται η στιγμή να μεταβείς σε κάτι καινούριο εσύ παγώνεις.

Αυτό μου θυμίζει κάτι που είχε πει ο Γουόλτ Γουίτμαν : «Τούτη η κοινή αυλαία του προσώπου, περικλεισμένη σε μένα για εμένα, σε σένα για εσένα, σε κάθε έναν για καθέναν«. Έρχεται όμως η στιγμή που νιώθεις ότι όλο αυτό πρέπει να σταματήσει, έστω και βίαια, πρέπει να σταματήσει. Αυτή η βασανισμένη πορεία ζωής που ακολουθείς με συρμάτινα χέρια και πλαστικό μυαλό μόνο και μόνο για να είσαι αρεστός σε έναν υλικό κόσμο πρέπει να λήξει και να ξεκινήσει κάτι διαφορετικό, όχι πάλι το ίδιο.

Μην αφήνεις τις συνήθειες σου, να σου κλείνουν τα μάτια. Όλο αυτό που θέλω να σου πω το εξηγεί καλύτερα το τέλος μιας ιστορίας που είχα ακούσει. «Τώρα που κέρδισες, το πιόνι σου, τα λεφτά σου και οι ιδιοκτησίες πάνε πάλι πίσω στο κουτί

 

George

 

 

141edcc6e3c00af92ab3d94328c29c01

 

Photos By : @alecmonopoly

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s