Κοιτώ τα αστέρια κι όλα μοιάζουν διαφορετικά. @haveatea.gr

imageedit_3_3257782865

 

 

iPiccy-Design.png

 

«Δεν ξέρω τίποτα με σιγουριά, αλλά το να βλέπω τα αστέρια με κάνει να ονειρευόμαι.», όπως και ο Βαν Γκογκ έτσι κι έγω βρήκα ελπίδα σε μια καλοκαιρινή νύχτα όπως όλες τις άλλες. Πήρα μια κουβέρτα, γέμισα ένα ποτήρι λευκό κρασί και ξάπλωσα κάτω από τον έναστρο ουρανό. Τα απέραντα αστέρια έμοιαζαν βουνό, μπροστά στα προβλήματα που νόμιζα, η ανόητη, πως με ‘πνιγαν.

Υπήρχε ένα απόλυτο κενό ανάμεσα σε εμένα και στο φεγγάρι που δεν είχα ξανά αισθανθεί. Μπορούσα σχεδόν να νιώσω το δέος του για τον ουρανό. Κατάλαβα πόσο ανεκτίμητο είναι το σκοτάδι στη ζωή μας. Εντόπισα εκείνα τα αστέρια που φωτίζαν τόσο έντονα, μόλις που μπορούσα να αφεθώ ολοκληρωτικά στο φως τους, ώσπου όλα τα προβλήματα φάνταζαν αμελητέα. Μια σπίθα μπροστά σε μία ακτίνα φωτός. Όταν κοιτάς το άπειρο αντιλαμβάνεσαι πόσο άσημαντα είναι τα πάντα γύρω σου.

Ήταν από εκείνες τις νύχτες που το μυαλό μου κύρηττε πόλεμο με τα συναισθήματα μου. Μια μάχη ανάμεσα σε αυτά που ήξερα και σε αυτά που ένιωθα. Σε αυτά που ήλπιζα και σε αυτά που έπρεπε να κάνω. Κάποιες φορές οι πιο σημαντικές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται κάτω από το φεγγάρι. Σηκώνω το ποτήρι μου ‘‘στους ανθρώπους που κοιτάν τον ουρανό και εύχονται, τα αστέρια που ακούνε.»

 

Μαρία Α.

 

 

 

cropped-imal_wallpaper_by_pubudu-d5r7ce0.png

 

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Κοιτώ τα αστέρια κι όλα μοιάζουν διαφορετικά. @haveatea.gr

  1. Μαρία γεια σου. Εννοείς πως μέσα από τη σύγκρουση μυαλού-συναισθημάτων παίρνεις την σωστή απόφαση; Η πως τα συναισθήματα ενεργοποιούνται και καθορίζουν την απόφαση αυτή;

    Μου αρέσει!

    1. Όταν κοιτάξεις τον ουρανό και αντιληφθείς ότι κοιτάς το άπειρο τα υπόλοιπα γύρω σου είναι αμελητέα.Νιώθεις ότι τιποτα δεν είναι ακατόρθωτο καθώς το απομυθοποιεις.Με αυτήν την τόλμη που αποκτάς εκείνη την στιγμή πρέπει να παρθεί μια απόφαση γιατί καλο θα ήταν να έχουμε λίγη παραπάνω πίστη στον εαυτό μας.

      Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s