Αχ ανήσυχε νέε… @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

iPiccy-Design.png

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Γεια σου ανήσυχε νέε. Ναι, σε εσένα μιλάω αναρωτιέσαι γιατί σε χαρακτηρίζω ανήσυχο. Μα, σκέψου λίγο και πες μου πώς αλλιώς θα μπορούσα να φωνάξω εσένα; Ειδικά εσένα.

Εσένα που δεν σταματάς ποτέ να σκέφτεσαι, που δεν διστάζεις να δοκιμάζεις, που τολμάς και ας φας τα μούτρα σου. Ξέρεις ότι επειδή είσαι νέος έχεις ακόμα τον χρόνο να κάνεις λάθη και να μαθαίνεις από αυτά. Να βγαίνεις πιο δυνατός. Μεταξύ μας, νομίζω ότι κάποιες φορές χαίρεσαι που έσφαλες, γιατί ξέρεις ότι την επόμενη φορά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο και εσύ πολύ πιο σοφός.

Εσένα που επιδιώκεις πάντα το δίκαιο και κάνεις ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους σου για να το διεκδικήσεις. Εσένα που βρίσκεσαι συνεχώς σε κίνηση. Τόσο σωματικά όσο και νοητικά, ψυχικά. Η κίνηση ταυτίζεται με την εξέλιξη. Η εξέλιξη άλλωστε είναι για εσένα μονόδρομος. Είναι η επιτακτική ανάγκη, η δίψα που έχεις για το νέο και το άγνωστο. Τέτοιο είναι το πνεύμα σου, ανήσυχο και γεμάτο απορίες. Αυτός είναι και ο τρόπος σου να ανακαλύπτεις συνεχώς νέα πράγματα. Σε ενοχλεί ο σημερινός κόσμος που χαρακτηρίζεται από μια ανυπόφορη στασιμότητα, και για αυτό πας κόντρα στο παλιό πλαίσιο και στους «παλιούς» ανθρώπους.

Εσένα λοιπόν, που είσαι ενθουσιώδης και καταφέρνεις και συνδυάζεις ταυτόχρονα 10 πράγματα, απλά γιατί τα θέλεις όλα. Και μιας που ανέφερα το ρήμα «θέλω», νομίζω πως μπορώ να ομολογήσω ότι αυτό είναι το ρήμα που χαρακτηρίζει τη νεότητα σου. Πιθανόν να έχεις ακούσει από τους μεγαλύτερους να σου τονίζουν τι «πρέπει» να κάνεις και τι «δεν πρέπει», εσύ όμως νέε επιμένεις στα δικά σου «θέλω» και πολύ καλά κάνεις. Ζεις το τώρα με έναν δικό σου τρόπο που κυριεύεται από το συναίσθημα. Γελάς πολύ, κλαις πολύ. Είσαι οπαδός του: «Όλα, πολύ.».

Εσένα επίσης που θέτεις στόχους και τους κατακτάς. Εσένα που δίνεις και δίνεσαι. Και ας πληγωθείς. Δεν πειράζει. Εσένα που επιλέγεις να ζήσεις την εμπειρία και την περιπέτεια, αψηφώντας τον κίνδυνο. Αυτές οι αποφάσεις είναι που δημιουργούν και τις πιο αξέχαστες στιγμές σου. Εσένα που βάζεις πάνω απ’ όλα την φιλία και τον έρωτα. Και το κάνεις αυτό γιατί ξέρεις ότι τόσο στη φιλία όσο και στον έρωτα θα συναντηθείς με τα πιο ισχυρά συναισθήματα. Και εσένα αυτό είναι που σε νοιάζει τώρα.

Τέλος νέε, είσαι αυτός που πιστεύει στα όνειρα και τα δημιουργεί. Δυστυχώς οι μεγαλύτεροι τα εγκαταλείπουν όταν εγκαταλείπουν και την εποχή τις νεότητας. Επειδή λοιπόν ξέρεις ότι τα όνειρα είναι αυτά που μας κρατάνε πραγματικά ζωντανούς, προσπάθησε να γίνεις εσύ η εξαίρεση και να μην τα εγκαταλείψεις ποτέ. Μόνο όταν τα πραγματοποιήσεις. Αλλά ακόμα και τότε βρες την δύναμη και δημιούργησε καινούρια.

Τώρα νέε κατάλαβες γιατί σε χαρακτήρισα ανήσυχο παραπάνω; Όλα αυτά τα γνωρίζεις καλά γιατί τα αισθάνεσαι, απλώς μπορεί να μην τα είχες συνειδητοποιήσει. Επομένως να η ευκαιρία να μάθεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου. Και από τα λίγα που ξέρω για εσένα νέε, δεν σκοπεύεις να αφήσεις κάποια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Έτσι δεν είναι;

 

Ειρήνη Α.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s