Έχοντας ανάγκη, ανθρώπους με δύναμη. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

iPiccy-Design.png

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Έχοντας την ανάγκη για ανθρώπους με δύναμη. Ανθρώπους με ψυχική και νοητική δύναμη, ξέρεις, από εκείνη την ακαταμάχητη, την ανίκητη και την άκρως γοητευτική. Εκείνη τη δύναμη που καμιά άλλη δεν ξεπερνά. Τη δύναμη να εξελίσσεσαι, να μη μένεις στάσιμος, να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις κι ακόμη κι αν γίνεσαι καλύτερος, να θέλεις συνεχώς να κυριεύεις εκείνο το κάτι παραπάνω.

Γεμίσαμε ανθρωπάκια γεμάτα ψεύτικη αυτοπεποίηθηση -γιατί, δε θα σου κρυφτώ, την αληθινή τη θαυμάζω.-. Γεμίσαμε «αστέρια» που τάχα μου ταξιδεύουν σ’ ουρανούς, νομίζοντας πως είναι ολόκληροι πλανήτες. Ανθρώπους που το μόνο που κάνουν -σε επανάληψη- είναι να κοιτούν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Ποτέ κατάματα, μα παραμόνο στα επίμαχα σημεία που τόσο λατρεύουν πάνω τους. Έρμαια των εικόνων που τόσο θέλουν να κατακτήσουν, να αφομιώσουν πιστά κάθε στοιχείο τους και να το αντιγράψουν με επιτυχία πάνω τους. Μηδέν ο χώρος για κατάκτηση του νου, της ψυχής, του χαρακτήρα.

Αρνούμαι να εισβάλλουν ξανά και ξανά τέτοιοι ρόλοι στη ζωή μου. Τους διώχνω με μιας, μόλις τολμώ να καταλάβω πως διαβάζουν πολλά περισσότερα σ’ έναν καθρέφτη, παρά σ’ ένα βιβλίο. Έχω την ανάγκη, την αβάστακτη επιθυμία για ανθρώπους με δύναμη και δυνατότητα. Με πείσμα και θέληση. Με τσαμπουκά, γνήσιο τσαμπουκά, για εξέλιξη εαυτού κι όχι για κατάκτηση ψεύτικης ισχύους με την πάλη.

Κρύβονται συχνά τέτοιοι άνθρωποι. Μισούν το φως της μέρας, αδυνατούν να πιστέψουν πως ο κόσμος πια δεν τους απορροφά, μα τους δακτυλοδείχνει. Βαρέθηκαν να βλέπουν όμοια πρόσωπα στο χώρο, με κενά τα συννεφάκια των σκέψεων τους πάνω απ’ τα κεφάλια τους. Βαρέθηκα κι εγώ να κατακλύζομαι από τέτοιους. Βαρέθηκες κι εσύ να αναμασώ τα ίδια και τα ίδια. Φρόντισε λοιπόν, να μην είσαι ο +1 στα δικά τους πρότυπα, αλλά στα δικά σου.

 

Νάσια

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s