Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων του σήμερα. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

iPiccy-Design.png

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Σηκώνει την κούπα για να πιεί άλλη μια γουλιά από το τσάι με γεύση «capcake φράουλα» που έχει παραγγείλει.Ο ατμός θολώνει τα γυαλιά της καθώς ρουφάει και αναγκάζεται να τα βγάλει.Τα σκουπίζει προσεχτικά στο γκρι πουλόβερ, που φοράει. Τα τοποθετεί ξανά στην γέφυρα της μύτης της και συνεχίζει το διάβασμα.

Είναι μία βροχερή μέρα, κατάλληλη για ζεστό τσάι, κουλουράκια βανίλιας και ένα καλό βιβλίο. Πάντα τη συντροφεύει ένα βίβλιο. Τη γοητεύουν οι λέξεις, η μυρωδία που αναδύεται από τις σελίδες, το μαύρο μελάνι πάνω στο χαρτί. Όταν διαβάζει ερωτεύεται χαρακτήρες από τα λόγια τους, την σκέψη τους. Ερωτεύεται την ψυχή τους. Όταν διαβάζει χάνεται από τον κόσμο. Το μόνο που ακούει είναι το βιβλίο που κρατάει στα χέρια της.

Έχει βρεθεί σε έναν περίεργο, χάρτινο κόσμο τόσο μακριά από τον δικό μας. Διαβάζει για δράκους, πριγκίπισσες, ξωτικά, μάγους, επιβλητικά φορέματα της βικτωριανής εποχής κι αγγέλους. Όταν δεν έχει που αλλού να πάει, οι σελίδες την ταξιδεύουν. Τώρα μόλις έκλεισε το βιβλίο και κοιτάζει τη θέα από το παράθυρο, ενώ δαγκώνει το κάτω χείλος της. Το ξανανοίγει και συνεχίζει. Το παθαίνει συχνά, διαβάζει μία πρόταση τόσο καλογραμμένη που χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να συλλάβει το νόημα της.

Είναι από τα κορίτσια που το ιδάνικο πρώτο ραντεβού θα ήταν σε μία μεγάλη βιβλιοθήκη μιλώντας για ποίηση και λογοτεχνία. Πολλές φορές σκέφτεται αν κάτι πάει στραβά με αυτήν. Ίσως πέρασε τόσο καιρό με τους λογοτεχνικούς της χαρακτήρες, που οι προσδοκίες της πια είναι ιδιαίτερα υψηλές. Θέλει να ζήσει μια ιστορία άξια να γραφτεί σε σελίδες. Έως τότε συνεχίζει να διαβάζει, διότι ένα βιβλίο είναι ένα όνειρο που κρατάει στα χέρια της. Και της αρέσει να ονειρεύεται.

 

Μαρία Α.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s