Όσα μου έμαθαν οι παιδικές ταινίες. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

iPiccy-Design.png

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Πριγκίπισσες της Disney, όλες αγαπημένες, όλες με μια διαφορετική ιστορία αγάπης. Όταν είσαι μικρή, ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο είναι το όνειρο σου, και για να γίνω πιο ξεκάθαρη, είναι στο όνειρο σου. Μεγαλώνοντας όμως, καταλαβαίνεις ότι αυτό γίνεται μόνο στα παραμύθια.

Όλοι έχουμε μια αγαπημένη μας ταινία στο μυαλό μας. Προσωπικά, αγάπησα την Πεντάμορφη και το Τέρας. Η μόνη ταινία που σου δίνει ένα ηθικό δίδαγμα, ένα μήνυμα θα σε ακολουθεί στην διάρκεια της ζωής σου. «Η εμφάνιση δεν είναι το παν.». Το τέρας, παρά την τρομακτική του εμφάνιση, ήταν καλός, κρυμμένος άνθρωπος, που αναζητούσε τον έναν άνθρωπο που θα τον ανακαλύψει. Κατάφερε στο τέλος να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Δίδαγμα πρώτο, μην κρίνεις πάντοτε την εμφάνιση του άλλου. Πόσες φορές άραγε έχεις κρίνει κάποιον από την εμφάνιση του και τελικά αποδειίχθηκε πως ήσουν λάθος;

Σε αντιπαράθεση με τις πριγκίπισσες, οι οποίες γνωρίζουν τον «μοναδικό πρίγκιπα» και ερωτεύονται, παντρεύονται και «ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» έρχεται το Frozen. Μια σχετικά καινούρια ταινία στην οποία βλέπουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μια ανεξάρτητη από άνδρες και μη- βασίλισσα. Σε αντίθεση με την αδερφή της, η οποία ερωτεύτηκε από ανάγκη κι όχι από αληθινό συναίσθημα. Δυο γυναίκες τόσο όμοιες, μα και τόσο διαφορετικές. Με ανόμοιες προτεραιότητες και θέλω. Δίδαγμα δεύτερο, μην κρίνεις απ’ την πρώτη επιλογή, υπάρχει και η δεύτερη. Δίδαγμα τρίτο, οι γυναίκες μπορούν να είναι ανεξάρτητες ακόμη και στα παραμύθια.

Τέλος, οι κακοί. Υπάρχουν παντού, σχεδόν. Μέσα στην ουτοπία των παραμυθιών, έρχεται η ωμή αλήθεια των κακών και σου αποδεικνύει πως η ζωή δεν είναι πάντα ρόδινη. Αν η Χιονάτη δεν είχε φάει το μαγεμένο μήλο, αν η Σταχτοπούτα δεν κοιμόταν όλη της τη ζωή, αν η Άριελ δεν είχε φωνή. Και τέλος πάντων, χωρίς κακούς δεν θα είχαν ενδιαφέρον. Δίδαγμα τέταρτο και τελευταίο, η κακία δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση για τους ανθρώπους. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, εγώ θα είμαι πάντοτε μπροστά από μια οθόνη να παρακολουθώ ξανά και ξανά τις ιστορίες που τόσο μου μάγεψαν τα παιδικά μου χρόνια.

 

Λυδία Π.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s