Γεννήθηκες, για να (σε) αγαπάς. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

loveyourselfhaveatea.png

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Υπήρξαν στιγμές που να ένιωσες λίγος; Λίγος για κάποιους, λίγος για τους άλλους, λίγος για τον ίδιο σου τον εαυτό; Στιγμές που να αναρωτήθηκες τι να έχει κάποιος άλλος που εσύ δεν είχες, τι τον κάνει καλύτερο από εσένα σε ορισμένους τομείς, τι τον κάνει σημαντικότερο για ορισμένους ανθρώπους; Τι διαφορετικό έχει το βλέμμα, το ύφος, η φωνή, το παρουσιαστικό του, που τον κάνει πιο επιβλητικό; Η απάντηση σε όλα είναι η αυτοπεποίθηση.

Αυτοπεποίθηση, δε σημαίνει επιβολή. Αυτοπεποίθηση σημαίνει διαφορά. Ο άνθρωπος που έχει αυτοπεποίθηση διαφέρει από το πλήθος, από τον όχλο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τον ενδιαφέρει το πλήθος, ο όχλος και οι απόψεις του. Το σωστό για εκείνον, είναι το σωστό που ο ίδιος πιστεύει. Οι απόψεις των γύρω, των αγνώστων, των περίεργων δεν τον αγγίζουν. Δεν τον επηρεάζουν. Δεν τον αλλάζουν. Έχει τα πιστεύω του, τις αντιλήψεις, τα θέλω του, και εμμένει σε αυτά. Επιμένει, μάχεται. Υποστηρίζει το εγώ του. Υποστηρίζει τη διαφορετικότητά του, τη μοναδικότητά του δίχως να νοιάζεται για την αποδοχή των άλλων, των αδιάφορων, άβουλων, εγωιστών αγνώστων. Ποιος πήγε μπροστά κάνοντας κάθε φορά ένα βήμα πίσω για να ακούσει μια γνώμη ενός;

Ο κόσμος είναι πολύς, και αν προσπαθήσεις να χωρέσεις τη γνώμη καθενός σε κάθε δική σου πρωτοβουλία, το σίγουρο είναι πως θα χάσεις εσένα. Η ζωή, είναι σαν το χρηματιστήριο.  Το μυστικό για να μην βγεις από αυτή χαμένος, είναι να μην ποντάρεις ποτέ τον εαυτό σου. Πόνταρε συναισθήματα, λόγια, δάκρυα, χρόνο ό,τι μπορείς να αναπληρώσεις, ό,τι σε «παίρνει να χάσεις». Μην ποντάρεις τίποτα, που δίχως αυτό θα είσαι απλά μια ύπαρξη, μια αναφορά, ένα όνομα.

Αν θες να προχωρήσεις, να ξεχωρίσεις, οφείλεις να αγαπήσεις. Να αγαπήσεις εσένα, και όλα εκείνα που δομούν το εγώ σου, που χτίζουν την προσωπικότητά σου. Είσαι ένας, και είσαι ο μόνος που θα είσαι δίπλα σου, για πάντα. Για όσο αυτό το «πάντα» κρατήσει. Φρόντισε να είσαι δικός σου, όλος δικός σου, και όχι δημιούργημα ενός άλλου αδιάφορου ξένου. Αξίζεις, όσο καθένας εκεί έξω και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις μέσα σου για την ειδοποιό διαφορά σου. Όταν την βρεις, επιχειρηματολογήσεις γύρω από αυτή και πείσεις τον εαυτό σου για την αξία σου, θα βρεθούν στο δρόμο σου οι άνθρωποι εκείνοι που θα ενισχύσουν την επιχειρηματολογία σου, την αξία σου, εσένα.

Οι άνθρωποι για τους οποίους δεν θα είσαι ποτέ λίγος. Εκείνοι που δεν θα προσπαθήσουν να σε αλλάξουν για να σε βάλουν στα δικά τους καλούπια. Εκείνοι που δε θα σε χωρέσουν σε απολαύσεις της στιγμής, αλλά που θα έχουν εσένα για απόλαυση. Εκείνοι που θα αναζητούν στο βλέμμα σου την επιβεβαίωση και όχι την υποταγή. Για εκείνους αξίζει να παλέψεις. Όσο για τους άλλους, που σε γέμισαν αμφιβολίες για την ύπαρξη σου και τη θέση σου στη ζωή τους, αδιαφόρησε. Είτε θα γυρίσουν όταν καταλάβουν πως σε έκριναν λάθος, είτε θα απομακρυνθούν προσκολλώντας στη μειονότητα  εκείνη που θα κακολογεί τις επιλογές σου, απλά επειδή δεν είχε τη δύναμη και το θάρρος να κάνει τις δίκες της.

 

Έμμα

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s