Η δύναμη της γυναίκας. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateafemale.png

 

Μόλις γεννηθήκαμε, μας τύλιξαν με μια ροζ κουβερτούλα, και μας φόρεσαν ροζ ρουχάκια. Ροζ, γιατί συμβολίζει την αθωότητα και την τρυφερότητα. Οι γονείς μας, μας προστάτεψαν σαν να ήμασταν το πιο ξεχωριστό διαμάντι σε όλο τον κόσμο. Έκτισαν ένα παλάτι και γύρω από αυτό φύτεψαν φυτά με αγκάθια έτσι ώστε κανείς να μην μπορέσει να μας πληγώσει και να μας κάνει να πιστέψουμε πως δεν είμαστε τόσο δυναμικές, όσο μας είπαν.

Μα όπως και η Ραπουνζέλ, κάποια στιγμή αγανακτήσαμε σε αυτή την προστασία και θελήσαμε να βγούμε έξω από αυτή την μπούμπλα. Να γνωρίσουμε την κοινωνία, να έρθουμε αντιμέτωπες με τις δυσκολίες της. Κι όταν το κάναμε, καταλάβαμε πως μάλλον δεν ήμασταν και τόσο σημαντικές –ή και όχι-. Γιατί έτσι θέλησε η απαρχαιωμένη κοινωνία να μας κάνει να νιώσουμε. Μα ξέρεις κάτι; Δεν είμαστε αδύναμες, ούτε λιγότερο έξυπνες από τους άνδρες. Δημιουργούμε την ζωή και έχουμε λόγο για αυτή όσο έχουν και οι άλλοι. Δεν χρειαζόμαστε την προστασία κανενός, είμαστε πολύ πιο δυνατές από ότι δείχνουμε. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας με πυγμή και θάρρος.

Δεν σου γραφώ, από κάποια άλλη εποχή, στην Ελλάδα του 2018 αναφέρομαι. Στην εποχή που παλεύουμε για την ίση μεταχείριση μας. Γιατί όχι , δεν είμαστε ίσοι όταν ακόμα ακούγεται η φράση «Τρέχεις σαν κορίτσι» ή «Δεν είναι αυτές δουλειές για γυναίκες». Δεν υπάρχει ισότητα, όταν φοβόμαστε να γυρίσουμε το βραδύ στο σπίτι μας, πιο πολύ από ότι το κάνει ένας άντρας. Δεν είμαστε το ίδιο όταν ακόμα κάποιοι δεν κατανοούν ότι το γυναίκειο «Όχι» σημαίνει «Όχι». Ξέρω γυναίκες που έφτασαν ψηλά, χωρίς την βοήθεια κανενός, δεν είμαστε παιδάκια που χρειάζονται προστασία και καθοδήγηση. Μπορούμε να πετύχουμε ό,τι και οι άντρες , δεν διαφέρουμε σε πολλά. Κρύβουμε τόση δύναμη μέσα μας, που και οι ίδιες δεν την έχουμε ανακαλύψει ακόμα.

Ας αγαπήσουμε η μια την άλλη αφήνοντας πίσω όλες τις ζήλιες. Όλες μας είμαστε ξεχωριστές , η κάθε μια με τον δικό της τρόπο. Ας συμπληρώσουμε η μια τα κενά της άλλης, και αν αυτό συμβεί τότε κάτι μαγικό και απίστευτα δυνατό θα δημιουργηθεί. Η ισότητα δεν είναι μια ουτοπική ανάγκη. Είναι απαίτηση! Και δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν προβληματισμοί γύρω από αυτήν για κανένα από τα δυο φύλα! Δεν είναι θέμα φεμινισμού, ούτε girl power. Είναι θέμα παιδείας. Άλλωστε ως φεμινισμό δεν ορίζουμε την ανύψωση του γυναίκειου φύλου, αντίθετα αν πολλοί πιστεύουν πως αυτό εκφράζεται με αυτή την λέξη. Ο φεμινισμός θα έπρεπε να είναι συνώνυμο της ισότητας, και όχι αντώνυμο της . Για αυτό μην αποκαλείτς κάποιον φεμινιστή για να τον προσβάλλεις, όλοι μας θα έπρεπε να είμαστε!

 

Νάσια Ν.

 

 

#womensday

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s