Να τους φοβάσαι τους ανθρώπους δίχως όνειρα. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateadreamer.png

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

Ξέρεις για ποιους μιλάω, τους ανθρώπους που βολεύονται. Εκείνους που αγνοούν οτιδήποτε δεν τους αφορά. Αυτούς που κάνουν τα στραβά μάτια, το κάνουν τόσο συχνά που πλέον όλο τους το βλέμμα έχει παραμορφωθεί. Εσύ θα το καταλάβεις αυτό το βλέμμα, αν είσαι λίγο σαν κι εμένα. Όταν τους μιλάς, μοιάζουν να μην σε καταλαβαίνουν και σε χαρακτηρίζουν τρελό. Κι ενώ η αλήθεια είναι πως σε περιβάλλει μία νότα τρέλας, δεν είσαι τρελός όπως το εννοούν εκείνοι.

Είσαι απλά ένας ευαίσθητος, ένας ονειροπόλος άνθρωπος. Αυτές οι αρετές για τους ανθρώπους δίχως όνειρα είναι τουλάχιστον άγνωστες. Και ως γνωστόν, εμείς οι άνθρωποι τρομάζουμε και φοβόμαστε το άγνωστο. Όπως είναι αναμενόμενο λοιπόν τρομάζουν και αυτοί και -για να νιώσουν κι εκείνοι καλύτερα- σου παραδίδουν το όνομα του τρελού, του κλινικά τρελού. Να τους φοβάσαι τους ανθρώπους δίχως όνειρα. Θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν κι εσένα από αυτήν την σπουδαία πρακτική του ονείρου. Γιατί, αν και δεν θα το παραδεχθούν ποτέ, ξέρουν πως αυτό που έχεις θα ήθελαν να το έχουν κι εκείνοι.

Αλλά όπως ήδη ξέρεις, η καταστροφή των άλλων είναι πάντα πιο εύκολη από την δημιουργία του ίδιου μας του εαυτού. Και το ξέρεις, γιατί εσύ κόπιασες με το δεύτερο ενώ αυτοί βολεύτηκαν -πάλι- με το πρώτο. Να τους φοβάσαι αυτούς τους ανονείρευτους ανθρώπους, γιατί θελημένα ή άθελά τους θα σε πονέσουν ξανά και ξανά. Αυτοί δεν ξέρουν, πώς πραγματικά πονάει η ψυχή. Δεν καταλαβαίνουν, πως αυτός ο πόνος είναι καλός. Άσχημος μεν, αναγκαίος δε. Προσπαθούν να αποφύγουν τον πόνο και την δυστυχία. Την μελαγχολία -αλλά τι θα είμασταν δίχως λίγη μελαγχολία;

Εγώ δεν θα έγραφα κι εσύ δεν θα διάβαζες. Οι άνθρωποι οι άτυχοι που ζουν χωρίς να ονειρεύονται -τι ζωή πρέπει να ΄ναι κι αυτή;- δεν ξέρουν πόση δύναμη και πόσο χρόνο θέλει για να γιάνει η πληγή. Νομίζουν πως ξέρουν. Και δεν θα διστάσουν να σου το υποδείξουν με τις δυνατές φωνές τους. Τους αρέσει να φωνάζουν, βλέπεις. Έτσι καλύπτουν την έλλειψη του ονείρου και της πραγματικής, ουσιώδους γνώσης. Ξέρω πως τους ξέρεις. Να τους φοβάσαι. Μην τους αφήσεις να αλλάξουν την καλή ψυχή και το αγνό σου πνεύμα.

 

Μαρία Ν.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s