Να αγαπάς, να μένεις μόνος. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveatealoneliness.png

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

 

«Αγαπώ να είμαι μόνος. Ποτέ δε βρήκα τον σύντροφο που είχε τόση συντροφικότητα όση η μοναχικότητα»
Θόρεϋ

«Αυτοί που δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους, κάνουν συνήθως τη χειρότερη παρέα» Γκουίνοου
«Βαρετός είναι ένας άνθρωπος που αφαιρεί τη μοναχικότητα σου χωρίς να σου παραχωρεί συντροφιά»
Γραβίνα Ι.

Κάποιοι λένε ότι ο πραγματικός μας εαυτός είναι αυτός που γινόμαστε όταν κλείνει η πόρτα πίσω μας και είμαστε μόνοι. Δεν ξέρω αν συμφωνώ απόλυτα ή κατά πόσο συμφωνώ. Εγώ πιστεύω ότι αναλόγως τη στιγμή και την διάθεση βγάζουμε κάτι επικίνδυνο, ευαίσθητο ή αδιάφορο απένατι στο εγώ μας. Δεν θα αρνηθώ το ότι η μοναχικότητα αλλά και η μοναξιά βγάζει στην επιφάνεια πράγματα και πλευρές του εαυτού μας που κρατάμε καλά κρυμμένα.

Δεν θα σου κρύψω ότι αγαπώ τον δημιουργικό χρόνο με τον εαυτό μου. Μου αρέσει και μου αρέσει πολύ. Ωστόσο, με τρομάζει κιόλας. Θες να είμαι εγώ η τρελή; Μπορεί. Αλλά μην αρνηθείς ότι το μυαλό σου δεν μπορείς να το ελέγχεις. Τουλάχιστον όχι πάντα. Τρέχει με εκατό και εσύ το κυνηγάς με δέκα κάποιες φορές. Και τι γίνεται όταν οι σκέψεις σου φεύγουν μακριά; Μπορείς να ξεφύγεις; Μπορείς να μείνεις αμέτοχος σε αυτό το ταξίδι που κάνει το μυαλό σου χωρίς τη θέληση σου; H απάντηση είναι όχι.

Η απάντηση είναι όχι γιατί γίνεσαι θύμα του ίδιου σου του εαυτού. Και όταν εννοώ θύμα μην σκεφτείς κάτι τόσο αρνητικό. Γιατί ξέρω ότι οι λέξεις έχουν νόημα βαρύ. Απλά μερικές φορές το μυαλό ενός ανθρώπου μπορεί να τον φυλακίσει σε μονοπάτια δύσβατα και σκοτεινά. Απλά για λίγο μπορεί και σε οδηγεί, όπως οι μυρωδιές της κουζίνας όταν ήσουν μικρό παιδί. Δεν είναι κακό να ταξιδέψεις κι εκεί, ίσα ίσα. Καμιά φορά πρέπει να απολαύσεις και το δύσκολο ταξίδι, την μικρή »απαγωγή» σου από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Θα σε πάει σε μέρη που φοβάσαι, σε μέρη απλησίαστα. Αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μετά από αυτή την μικρή περιπέτεια θα βρίσκεσαι ένα βήμα μπροστά από εκεί που ήσουν πριν. Και αυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά, αρκεί στο περίεργο αυτό ταξίδι να είσαι συνοδηγός και όχι επιβάτης.

 

Χριστίνα

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s