Ξάγρυπνη πάνω από ένα κινητό που δεν θα χτυπήσει ποτέ. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateameandmytelephone.png

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Κινητό, το αναγκαίο κακό. Δεν κοιτάω πλέον την ώρα από το ρολόι στον τοίχο, δεν κάνω πράξεις με μολύβι και χαρτί, δεν πάω να επισκεφτώ τα πρόσωπα που έχω καιρό να δω παρά μόνο πιάνω το κινητό στα χέρια μου για να δω την ώρα, να υπολογίσω αποτελέσματα και να δω κάποια φωτογραφία που προδίδει την χαρά των ανθρώπων που μου λείπουν.

Ας μείνουμε στην τελευταία πράξη. Ξέρεις, απορώ πώς ενώ δεν πράττω αναλόγως περιμένω να μου γυρίσουν εμένα πίσω ανάλογες πράξεις; Κι όμως περιμένω κάθε μέρα. Περιμένω να χτυπήσει το τηλέφωνο και να ακούσω μια φωνή στο βάθος να μου λέει «Καιρό έχουμε να τα πούμε… είσαι καλά;». Το τηλέφωνο δεν χτυπάει, μα μέσα μου ελπίζω ότι θα ακουστεί αυτός ο πολυπόθητος ήχος κλήσης. Μάταια όμως.

«Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα ξεχνιούνται», πόσο μάλλον οι φωνές. Ομολογώ πως και η δική σου φωνή κοντεύει να ξεχαστεί. Φαντάζει μακρινή πλέον, χάθηκε πίσω από ένα ακουστικό. Να τηλεφωνήσω ή μήπως βγει ξανά η τηλεφωνήτρια να μου υπενθυμίσει ότι είσαι κατειλημμένος από υποχρεώσεις, σκέψεις και άλλους ανθρώπους; Θα μείνω στην αναμονή λοιπόν. Αφού δεν ακούω εσένα, ακούω το ρολόι στον τοίχο να μου θυμίζει πως κυλάνε τα λεπτά με εμένα συνεχώς να περιμένω.

Ακόμα μία κλήση αναπάντητη. Ίσως πάρεις εσύ αργότερα ή αύριο γι’ αυτό και το κινητό θα μείνει δίπλα μου όλο το βράδυ. Βάζω όσο πιο δυνατά μπορώ τον ήχο κλήσης, μιας και δεν ρισκάρω να μην το ακούσω στη δόνηση ή στο αθόρυβο. Χαμένη μέσα στον ύπνο μου το ακούω επιτέλους να χτυπάει. Κοιτάω το ταβάνι και συγκεντρώνομαι. «Γαμώτο, το ξυπνητήρι ήταν πάλι… Πρέπει να σηκωθώ θα αργήσω!»

 

Βίκυ

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s