Ήρθες απρόοπτα, καλύτερα δε θα μπορούσες. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateawaitforya.png

 

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Άκουγα  ότι τα απρόοπτα είναι τα καλύτερα.  Όλοι λέγανε ότι όσο  ψάχνεις, τόσο πιο μακριά φεύγει αυτό που πραγματικά ζητάς. Ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Ότι θα έρθει κάποια στιγμή στην ζωή σου ένα άτομο που πραγματικά θα αξίζει τα πάντα και θα σου κάνει την ζωή παραμυθένια. Και όλα αυτά θα γίνουν ξαφνικά εκεί που έλεγες ότι κανένας και τίποτα δεν αξίζει, πως όλοι είναι ίδιοι.

Κάπως έτσι ένιωθα και εγώ. Όταν πληγώνεσαι συνέχεια, απλά συνειδητοποιείς κάτι που γνώριζες, μα δεν παραδεχόσουν, πως οι άνθρωποι είναι ψεύτικοι. Άλλα λένε, άλλα δείχνουν κι άλλα εννοούν. Σταματάς να αναζητάς το αυθεντικό. Σταματάς να ελπίζεις και κατεβάζεις τον γενικό διακόπτη των συναισθημάτων. Κλείνεσαι στον εαυτό σου και τους κοιτάς όλους με καχυποψία. Δεν πιστεύεις οτιδήποτε ακούς και κάνεις δεύτερες, και τρίτες μη σου πω, σκέψεις για όλους. Που χάθηκαν οι συνειδητοποιημένοι και αληθινοί άνθρωποι που δεν φοβούνται να εκφράσουν όσα νιώθουν; Που δεν παίζουν με τις ψυχές και τα συναισθήματα των άλλων προσπαθώντας να καλύψουν τις δικές τους ανασφάλειες;

 Και εμφανίστηκες από το πουθενά, τελείως τυχαία. Στην αρχή όλα ξεκίνησαν για πλάκα. Που να φανταζόμουν τι συναισθήματα θα έβγαιναν στη συνέχεια; Δεν ήξερα ότι θα βρεθείς στον δρόμο μου, δεν το είχα φανταστεί καν. Ήρθες την κατάλληλη στιγμή, ήρθες τη στιγμή που είχα πειστεί ότι ζούμε σε μια ψεύτικη κοινωνία που το μοναδικό που μας ενδιαφέρει είναι να «πουλήσουμε» μούρη στους άλλους και να τους δείξουμε ότι εμείς είμαστε καλύτεροι τους.  Με έκανες και χαμογέλασα αληθινά μετά από πολύ καιρό. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Με έκανες να νιώσω ξανά. Είχα ξεχάσει πως είναι να ενδιαφέρεται πραγματικά κάποιος για σένα. Δεν ξέρω πως κατάφερες να αλλάξεις όλη την κοσμοθεωρία μου και να πάρεις μακριά τους φόβους μου. Ήρθες και κατάλαβα ότι η ουσία βρίσκεται στα απλά. Ένα μήνυμα, ένα τηλέφωνο, ένα χάδι, μια αγκαλιά. Αυτά έχουν σημασία. Ήρθες για να αντιληφθώ ότι οι πραγματικοί άντρες είναι αυτοί που θα ενδιαφερθούν για σένα και όχι αυτοί που στο παίζουν δύσκολοι και θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν όντως σε γουστάρουν.

Θέλω να πιστέψω σε ‘σένα. Φαίνεται ότι το αξίζεις. Απλά δώσε μου χρόνο γιατί ακόμα φοβάμαι. Φοβάμαι ότι θα ξαναπληγωθώ και δεν θέλω. Όταν σου λέω ότι τρομάζω, να με καθησυχάζεις όπως και κάνεις. Όταν με πιάνουν οι ανασφάλειες μου, να με κάνεις απλά μια αγκαλιά και όλα θα μου περνάνε. Δεν ξέρω αν είμαι αυτό που έψαχνες, δεν ξέρω καν τι έψαχνες. Αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ θα είμαι εκεί για σένα αρκεί να μου χαμογελάς και να πιστεύεις και εσύ σε εμένα. Θέλω να μου μιλάς. Να μου λες πως ήταν η μέρα σου, τι έγινε στην δουλειά σου, να μου ζητάς βοήθεια σε ό, τι χρειάζεσαι. Δεν θα σε πληγώσω, στο υπόσχομαι. Θα προσπαθήσω να σε κάνω χαρούμενο. Είσαι από τους λίγους που ξεχωρίζουν σε έναν τόσο «δήθεν» κόσμο.

Μείνε. Μείνε  και μην μ’ αφήσεις στην πρώτη δυσκολία.  Πιάσε με από το χέρι και τρέξε. Πάμε να κάνουμε ό, τι τρέλα σου έρθει στο μυαλό. Πέρασαν τόσα άτομα από την ζωή μου και δεν με έκαναν να νιώσω έτσι. Είσαι ο μοναδικός που μίλησε με «εμείς» και όχι με «εγώ». Που προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα ήρεμα, χωρίς φωνές και νεύρα αλλά με χαμόγελο. Που έβαλες πάνω από τον εαυτό σου εμένα, που δεν σε ένοιαξε τίποτα και κανένας παρά μόνο εγώ.  Με εσένα θα έκανα τα πάντα. Θα δοκίμαζα πράγματα που μέχρι πριν κάποιο καιρό δεν θα έκανα ποτέ. Ακόμη και να δοκιμάσω αυτό που τόσο λατρεύεις να τρως, αυτό που τόσο σιχαίνομαι.

Όσοι έχετε βρει έναν τέτοιο άνθρωπο, ξέρετε ακριβώς πως είναι. Όσοι περιμένετε ακόμα και έχετε αρχίσει να απελπίζεστε, σταματήστε να ψάχνετε και θα έρθει από μόνος του εκείνος που θα μπει στην ζωή σας και θα την αλλάξει ριζικά. Συνήθως η ζωή, μας βάζει εμπόδια για να μας σκληραγωγήσει, να μας κάνει πιο δυνατούς και στο τέλος θα μας ανταμείψει με αυτό που αξίζουμε πραγματικά.  Για όλους υπάρχει ο ιδανικός άνθρωπος εκεί έξω. Μέχρι τότε think possitive και όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

 

Γλυκερία

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s