Μαμά, μπαμπά αλλάζω. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateateenager.png

 

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Μεγαλώνω και σε λίγο καιρό θα είμαι εγώ εξ’ ολοκλήρου υπεύθυνη για τις πράξεις και αποφάσεις μου. Μαμά , μπαμπά δεν με ελέγχω πολλές φορές. Λέω πράγματα που δεν θα τα έλεγα κανονικά , σκέφτομαι παράλογα και πράττω ανάλογα. Δεν ακολουθώ πάντα τις συμβουλές σας, γίνομαι παρορμητική και δρω με το αίσθημα και την καρδιά. Πολλές φορές έχω απαιτήσεις τρελές, από εσάς και από έμενα.

Φοβάμαι το μέλλον, μα πιο πολύ τον ίδιο μου τον εαυτό. Η λογική πολλές φορές με εγκαταλείπει και με αφήνει μονή στην ζούγκλα της εφηβείας. Τα πράγματα φαίνονται πολύ δύσκολα από την έξοδο της ανήλικης ζωής. Μαμά, μπαμπά αλλάζω. Οι μικρές υποχρεώσεις μου με πνίγουν, και νιώθω πως κανείς δεν με καταλαβαίνει. Μια άρνηση με αγκαλιάζει και δεν θέλω να μεγαλώσω. Μα ταυτόχρονα ανυπομονώ να βγω στην κοινωνία, να αντιμετωπίσω όλα αυτά που με περιμένουν. Να πολεμήσω για τα όνειρα μου, που πολλές φορές νιώθω πως πετούν μακριά. Να θέσω στόχους υψηλούς, και όταν φτάσω στην κορυφή να σας τραβήξω εκεί μαζί μου για να δείτε τον κόσμο από εκεί ψηλά.

Παράλληλα, όμως, με καταλύει μια ραστώνη. Νιώθω καθημερινά την ανάγκη, να τα παρατήσω όλα . Να ζήσω την ζωή μου μακριά από φροντιστήρια, σχολεία, υποχρεώσεις και διαβάσματα. Νιώθω πως με καταστρέφουν. Το σχολείο με πνίγει, μου ρουφά όλη την ενέργεια. Μαμά , μπαμπά συγγνώμη που δεν ξυπνώ τα πρωινά μα αυτή η ρουτίνα με καθιστά ανίκανη να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Δεν μου αρέσει ο κόσμος που φτιάξατε. Παντού εντοπίζω προβλήματα και λάθη, και μέσα από την νωθρότητα μου, ξεπηδά η ενεργεία ξανά. Γεμίζω με πάθος για την ζωή και θέλω να αλλάξω τον άδικο σας κόσμο. Θέλω να σταματήσω τον πόλεμο, θέλω να μην πεινά κανένα παιδί, δεν θέλω άλλους μετανάστες λόγω πολέμου, θέλω ελευθερία λόγου και σκέψης, θέλω αγάπη, θέλω ειρήνη, θέλω, θέλω, θέλω…

Μαμά, μπαμπά δεν ξέρω τι μου συμβαίνει. Φταίει η εφηβεία; Απαντήστε μου! Και εγώ η ίδια μου φαίνομαι για τρελή! Αλλάζω διάθεση και άποψη κάθε δευτερόλεπτο. Θα είμαι για πάντα έτσι; Πείτε μου σας παρακαλώ. Αλλά, καλύτερα όχι, μην μου λέτε αν φταίει η εφηβεία, θέλω να το ανακαλύψω μόνη μου. Μαμά, μπαμπά αλλάζω. Και αυτή η αλλαγή είναι σαν δεύτερη γέννηση για εμένα, πιο δύσκολη αυτή την φορά. Γιατί πρέπει να εντάξω τον εαυτό μου στην κοινωνία και όλα τα λάθη θα είναι δικά μου. Μαμά, μπαμπά συγγνώμη που είμαι τόσο δύσκολη, μα αλλάζω.

 

Νάσια Ν.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s