Για αυτούς που μας είδαν φιλικά. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateafriendzone.png

 

 

▷ Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Ξέρω ότι άνοιξες το άρθρο γιατί σου ήρθε στο μυαλό ένα άτομο, ένα συγκεκριμένο άτομο και πολλές αναμνήσεις. Ξέρω ότι σου ήρθαν στο μυαλό βράδια που καθόσουν και σκεφτόσουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Σκέφτηκες την μπαταρία που χάλασες στο κινητό σου μόνο και μόνο για να μάθεις τα νέα του, αν είναι καλά, αν ακόμη έφαγε.

Σκέφτηκες όλα όσα είχατε μοιραστεί, όσες φορές σου είπε ότι δεν είναι καλά και αναλύατε μέχρι το πρωί τι συμβαίνει. Σκέφτηκες όσες σκέψεις έκανες πριν κοιμηθείς που αφορούσαν μόνο εσάς τους δύο και όλα αυτά τα όμορφα που ήθελες να ζήσετε. Σκέφτηκες το πόσο τυχερός/ή θα ήταν να σε έχει δίπλα του γιατί μόνο εσύ ξέρεις πόσο πολύ τον θες και πόσο θα προσπαθούσες. Σκέφτηκες το γιατί δεν σου ανοίγεται, γιατί να δεν σου λέει να βγείτε κάπου μόνοι σας, γιατί, γιατί.

Ξέρω πόσες φορές έγραψες σε μήνυμα ότι τον σκέφτεσαι και απλά το έσβησες και έγραψες κάτι άλλο, και άλλες τόσες που απλά του είπες πως θες μια αγκαλιά του και η απάντηση ήταν ρηχή. Ξέρω πόσο ήθελες να δεις ένα μήνυμα γεμάτο συναισθήματα αλλά δεν ερχόταν ποτέ. Ξέρω ότι πάντα τον δικαιολογούσες, πως περίμενες και μπορεί ακόμη να περιμένεις. Ξέρω. Ξέρω ότι προσπάθησες να του μιλήσεις ξεκάθαρα είτε από κοντά είτε πίσω από μία οθόνη. Βρήκες το θάρρος και είπες ευθέως πως «ναι μου αρέσεις, ναι σε θέλω». Και όταν ρώτησες την δική του πλευρά ήρθε ένα μήνυμα σαν κεραυνός. » Σε βλέπω φιλικά», »κάτι κατάλαβες λάθος» , » δεν μπορώ να σε δω αλλιώς».

Τότε ακριβώς είναι που όλα στο μυαλό σου θολώνουν και ξεκαθαρίζουν ταυτόχρονα. Είναι δύσκολο να βλέπεις τον άνθρωπο που δια μαγείας σου δημιούργησε τόσα μέσα σου, να ξεστομίζει αυτό που δεν ήξερες ή μάλλον αυτό που δεν ήθελες να ακούσεις. Καταλαβαίνεις πολλά όμως. Καταλαβαίνεις γιατί ήταν έτσι τόσες απαντήσεις και τόσες αντιδράσεις, γιατί δεν δέχτηκε όλα αυτά που έδινες ή όχι, γιατί δεν εκδηλώθηκε. Δεν εκδηλώθηκε γιατί δεν ένιωσε. Αυτό θα σου πούνε και όλοι όσοι ακούσουν τι έγινε. Και εν μέρει κι εσύ το ήξερες ότι αυτό συμβαίνει, απλά δεν ήθελες να το παραδεχτείς.

Μπαίνεις σε μία διαδικασία να απαντήσεις σε τόσα πράγματα. Γιατί να μου έδωσε τόση προσοχή και να είμαι μόνο μια φίλη στα δικά του μάτια; Γιατί δεν έγινε μέσα του αυτό το κλικ, γιατί δεν φώτισαν τα μάτια του από το δικό μου πυροτέχνημα; Γιατί δεν θέλει να με έχει δίπλα του, να κοιμάσαι και να ξυπνάς μαζί του, να μιλάς ατελείωτα βράδια ενώ σε έχει αγκαλιά, να πηγαίνετε μαζί στα αγαπημένα σας μέρη και να μαθαίνετε ο ένας τον άλλον; Γιατί δεν θέλει να προσπαθήσει να δεχτεί όλα αυτά που ήθελες να του δώσεις. Καταλαβαίνω ότι τέτοιες σκέψεις, που έρχονται σε συνδυασμό με το αίσθημα της απόρριψης από κάποιον που σου έκανε αυτό το γαμημένο κλικ, σε βασανίζουν.

Προσπάθησε κι εσύ όμως να νιώσεις ότι δεν είναι στο χέρι κάποιου για το πως θα νιώσει για σένα, τα συναισθήματα δεν τα ελέγχεις. Μια φιλική συμβουλή, αποδέξου την κατάσταση και προχώρα. Κι αν πάλι έχεις πει ότι βλέπεις ένα άτομο φιλικά , να είσαι μόνο ευγενικός και να σέβεσαι τον άλλον. Να είσαι βέβαιος ότι είναι όντως φιλικό. Μην πληγώνεις άθελα σου κάποιον που θα ήθελε να δώσει τόμους της ζωής του για να γίνουν κεφάλαια στο δικό σου βιβλίο.

 

Χριστίνα

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s