Για τους «εγκεφαλικούς» ανθρώπους. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateamindful.png

 

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

 

Κακό πράγμα οι σκέψεις. Μπορούν να σε κάνουν να κοιτάς τον τοίχο του δωματίου σου για πολλές ώρες, με μάτια χαμένα και μια μουσική να σιγοπαίζει. Είναι η πηγή του κακού για πολλά αξημέρωτα βράδια. Για πολλές μεθυσμένες μας ιστορίες και άλλα τόσα ζαλισμένα πρωινά.

Δύσκολα τα πράγματα όταν το μυαλό σου παίζει παιχνίδια. Μεγάλη αλήθεια το «Όλα είναι στο μυαλό» γιατί αν κάτι καταφέρει και μπει στο μυαλό, θέλει μεγάλη προσπάθεια για να βγει. Μπορεί να είναι από μία εικόνα έως και ένα τραγούδι, λίγο να σου αρέσει η ανάλυση καταστάσεων και θεμάτων, και ουπς- μόλις δημιούργησες έναν καινούριο πονοκέφαλο. Κάπως έτσι γίνεται και με τους ανθρώπους. Δηλώνεις συναισθηματικά μη διαθέσιμος και ξοδεύεις τα βράδια σου σε άτομα και καταστάσεις αναλώσιμες. Ως εγκεφαλικός άνθρωπος και εσύ, ξεχνάς να αναφέρεις σε όσους ανθρώπους σε πλησιάζουν πως για να περάσουν τα τεράστια τείχη προστασίας και να μπουν σε πιο ευαίσθητες περιοχές, πρέπει πρώτα να σου ερεθίσουν τον εγκέφαλο και όχι μόνο το κορμί.

Πρέπει να μπορέσουν να σε πείσουν πως αξίζει να ενδώσεις και να αρχίσεις να τους δίνεις σημασία. Να αρχίσεις να παρατηρείς τον τρόπο σκέψης τους, να ψάχνεις να βρεις την λογική που κρύβεται πίσω από κάθε άποψη τους. Να βρίσκεις κοινά σημεία και να σε ενθουσιάζει ο χαρακτήρας τους. Να θέλεις να μάθεις πράγματα για αυτούς, να θέλεις την παρέα τους. Να θέλεις να γίνουν κομμάτι σου και να μοιραστείς και εσύ πράγματα μαζί τους. Πρέπει να μην σε κάνουν να βαρεθείς, γιατί αν χάσεις τον ενδιαφέρον, το παιχνίδι τελείωσε πριν καν αρχίσει.

Δύσκολα τα παιχνίδια του μυαλού φίλε μου. Αν αποφασίσεις να παίξεις, τα παίζεις όλα ή τίποτα. Δεν βγαίνουν οι εγκέφαλοι με οδηγίες χρήσης. Μία λάθος κίνηση και χάνεις την παρτίδα, οριστικά. Και αν υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ονομάζεις σνομπ, ψυχρούς και απλησίαστους, κυκλοθυμικούς ίσως και περίεργους, μην βιαστείς να τους κρίνεις. Εγκεφαλικός γίνεσαι, δεν γεννιέσαι. Και αν σου φαίνονται περίεργα όλα αυτά, μην σπαταλήσεις τον χρόνο σου. Θέλει υπομονή και επιμονή για να καταλάβεις, πως κάθε μας ερέθισμα ξεκινά από την εγκεφαλική έλξη, γιατί, το ‘όλα είναι στο μυαλό’ δεν είναι μόνο μια θεωρία για μας, αλλά τρόπος ζωής.

 

Σήλια

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s