Για εσένα, Κατερίνα. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

7d34c21d3bdd1927b32c17e3957bae01 (1).jpg

 

Όλοι γνωρίζουμε μια Κατερίνα στη ζωή μας. Για άλλους είναι απλά γνωστή, ξένη, μακρινή ύπαρξη από την καθημερινότητα τους. Και για άλλους σημαίνει κάτι λίγο παραπάνω, κάτι αρκετό, κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή γνωριμία.

Η «δική μου» Κατερίνα, ανάμεσα σε τόσες εκεί έξω, ξεχωρίζει μαγικά -σχεδόν στα κρυφά. Δεν μιλάει πολύ, δεν εκφράζεται. Σπάνια θα σηκώσει το βλέμμα της να σε αντικρίσει, μα ακόμη πιο σπάνια θα μπει στον κόπο να ακούσει έναν ψίθυρο δικό σου, μια φωνή σου, μια κοινή συμμετοχή σου στη συζήτηση. Δεν την εκφράζει ο κόσμος κι ούτε κι ο κόσμος εκφράζεται από εκείνη. Δεν τον θέλει, θαρρώ, τον πολύ κόσμο, την κουράζει, την αποσυντονίζει απ’ τις ντουζίνες όνειρα που έχει μπροστά της, σαν όραμα, να κατακτήσει.

Δε μιλά πολύ, μα δε σωπαίνει κιόλας. Κοινωνική σχεδόν στα όρια, θα την έλεγες, χαιρετά όποιον την χαιρετήσει, χαμογελά σε όποιον της χαμογελάσει. Μα εκείνο το «τι κάνεις;» με τσιγκέλι της το βγάζεις απ’ το στόμα, δε συνηθίζει, δε συνηθίζεται να θέλει να μάθει αν είσαι καλά, πως πέρασες τη μέρα σου, τι σε απασχολεί. Αν δεν είσαι άνθρωπος «δικός της», δίχως ταμπέλες και «συμβόλαια ιδιοκτησίας», της αρκεί ένας απλός χαιρετισμός σου.

Δεν γελά συχνά, παρότι βρίσκει τον κόσμο που ζει τραγελαφικά αστείο. Έχει χιούμορ, διάθεση και άχτι να ξεσκάσει, να διασκεδάσει, μα μόνο με τα άτομα που εκείνη επιλέγει. Μονάχα με όσους την επέλεξαν ανάμεσα σε τόσους, μονάχα με όσους επέλεξε μέσα από το πλήθος. Απροσδόκητα και μη επιδιώκοντας το.

Αν έχεις γνωρίσει και εσύ μια τέτοια Κατερίνα, φρόντισε να μην τη χάσεις απ’ τα μάτια σου. Άνθρωποι που λένε λίγα με το στόμα, μα γράφουν τόμους με τις πράξεις, σπανίζουν στις μέρες μας. Φρόντισε να την κάνεις να γελά με ένα σου αστείο, να νιώθει οικειότητα μες το δικό σου περιβάλλον που τόσο ξένο της μοιάζει απ’ το δικό της. Μην τους χάνεις τέτοιους ανθρώπους, γιατί άπαξ και «χαθήκατε» για μια φορά, εκείνοι χάθηκαν για πάντα απ’ τη ζωή σου.

 

Αφιερωμένο.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s