Η αλήθεια πονά, μα όχι όσο το ψέμα. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

 

haveateatruth.png

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Μάθαμε να βασιζόμαστε στα λόγια. Στα πρόχειρα,- αληθοφανή ή μη – λόγια του αέρα. Μας ανάγκασε η ζωή, δε διαφωνώ. Ξέραμε βαθιά μέσα μας πως τα λόγια σπανίως γίνονται πράξεις, ίσως και ποτέ. Παρολ’ αυτά, ένα κύμα εξωπραγματικότητας, άρνησης του «είναι», μας εμπόδισε. Μας τύφλωσε.

Μας διέταξε να μην αντικρίσουμε πότε την αλήθεια, να ζούμε στο ψέμα και στην προσωρινή ευτυχία που μας χαρίζει. Εμείς γνέψαμε θετικά το κεφάλι μας, σα να επιδιώκαμε το κακό μας. Σα να δεχτήκαμε τον αργό και βασανιστικό πνευματικό μας θάνατο. Δεν μάθαμε ποτέ πόσο όμορφο είναι να γνωρίζεις την αλήθεια. Επώδυνη ή μη, είναι η αλήθεια… Όχι, δεν κατάλαβες. Η πραγματική «αλήθεια» δεν ανταποκρίνεται στην δική σου και σε όσα ειπώθηκαν από μέρος σου. Είναι διαφορετική, περισσότερο ελκυστική και με μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν μου ήταν εύκολο να δω κατάματα την αλήθεια. Ίσως να μην το ήθελα κιόλας. Ήμουν πίστη ακόλουθος και λάτρης του μη- πραγματικού, ροδοστολισμένου φαίνεσθαι. Αρνούμενη να αποδεχτώ πως ήμουν σκλάβα, συνέχισα πιστά να το ακολουθώ.

Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν τότε. Η εικόνα του ψέματος έμοιαζε τόσο δελεαστική. Υποσχόταν μια ζωή χωρίς δεινά και κακουχίες. Μια ζωή ιδανική για όλους. Ακούγεται ωραίο, έτσι δεν είναι; Ο άνθρωπος εκλύεται με την εύκολη λύση. Αρνείται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που εμποδίζουν την ροή της συνήθειας. Ναι, καλά άκουσες. Μια ζωή χωρίς εμπόδια σιγα-σιγά γίνεται συνήθεια. Συνηθίζεις στο ωραίο και στην καλοπέραση. Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου με τις δήθεν στιγμές ευτυχίας και ευημερίας.

Είσαι πράγματι ευτυχισμένος; Ή μήπως σε στοιχειώνει η τεχνητή εικόνα που δημιούργησες; Μήπως λαχταρείς να γευτείς μια δόση αλήθειας και να ξεφύγεις απ’ το ψεύτικο; Σου φαίνεται ακατόρθωτο να φτάσεις ως εκεί, ως το σημείο που θα αναθεωρήσεις όλα όσα έζησες. Συνεχίζεις σκόπιμα να ανεβαίνεις την ίδια ανηφόρα, πλάι σε εκατοντάδες ανθρώπους κλειστόμυαλους, όπως εσύ. Πλάι σε εκατοντάδες ανθρώπους που φοβούνται ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσουν, χάνοντας έτσι την πλαστή ομορφιά της ψευδούς τους καθημερινότητας…

 

Αθηνά

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s